Retete

5 retete rapide pe care le poti gati in 10 minute

Pasionatii de gastronomie adora sa stea in bucatarie cu orele, insa cum timpul nu mai are valoare si trece atat de repede, de cele mai multe ori suntem privati de aceasta bucurie si preferam sa consumam junk-food, o alimentatie destul de nesanatoasa care ne da peste cap organismul. Va propun 5 retete rapide care nu depasesc 10 minute:

Bruschette

Ingrediente
– 4 felii de paine
– o rosie
– 1 catel de usturoi
– Busuioc, patrunjel
– O lingura de ulei de masline
– Cascaval sau branza
Feliile de paine se stropesc cu putin ulei de masline si se baga la cuptor pentru 5 minute. Rosia se taie cubulete si se amesteca cu patrunjelul si busuiocul. Verdeturile pot fi atat proaspete cat si uscate. Painea se freaca bine cu catelul de usturoi, peste care se pune o lingura de rosii si o felie de cascaval/ branza si se baga la cuptor pentru inca 3 minute. Reteta este una satioasa si foarte usoara!

5 retete rapide pe care le poti gati in 10 minute

Salata de castraveti cu ciuperci

Ingrediente
– o conserva de ciuperci
– 4 castraveti medii murati
– O legatura de marar
– O lingura de ulei de masline
Ciupercile se scurg de lichidul din conserva si se taie fasii. Se amesteca cu castravetii taiati cubulete si cu marar. Se adauga o lingura de ulei si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Legume sotate

Ingrediente
– 3 cepe rosii
– 3 ardei de culori diferite
– 2 linguri ulei de masline
Se incinge uleiul in tigaie si se adauga ardeiul si cepele taiate felii. Se amesteca continuu, pana se inmoaie si se rumenesc. Pot fi servite ca garnitura la friptura sau simple.

Salata cu macrou si legume

Ingrediente
– 80 gr de fasole verde
– 80 gr de broccoli
– 2 fileuri de macrou
– Frunze de spanac
Dressing
– iaurt degresat (75 ml)
– o lingurita zeama de lamaie
– o lingurita mustar
– doua lingurite marar tocat fin

Se pune apa la fiert si cand aceasta incepe sa fiarba se adauga fasolea si broccoli si se lasa pana se inmoaie, in jur de 5 minute. Se scurg legumele bine de tot si se amesteca cu macroul taiat fasii si frunzele de spanac. Dressingul este foarte usor de facut: se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Reteta este aproape gata, mai ramane doar sa se adauge dressingul in bolul cu legume si macrou. Pentru a da un plus de savoare adauga un varf de cutit de piper negru.

Salata de pui cu porumb

Ingrediente
– un piept de pui dezosat
– o cutie de porumb
– maioneza
– 2 castraveti acri
Se pune pieptul de pui la fiert. Maioneza, daca alegeti sa o preparati este mai gustoasa. Aveti nevoie de un galbenus de ou crud si unul fiert, o lingurita de mustar, 250 ml de ulei, sare si suc de lamaie. Se pun intr-un bol galbenusurile si mustarul si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga ulei putin, cate putin pentru a nu se taia maioneza. Dupa ce se incorporeaza uleiul se pune sarea si un strop de suc de lamaie.
Pieptul de pui se taie cubulete mici, la fel si castravetii si se pun intr-un bol impreuna cu boabele de porumb. Se adauga maioneza si se amesteca bine . Poate fi servita imediat sau dupa ce este lasata la rece 30 de minute.

Si acum desertul…
Salata de fructe
Ingrediente: 1 pepene rosu, 1 madarina, 1 mar, 2 kiwi, 2 nectarine, 1 banana, 2 plicuri zahar vanilat, ½ lamaie, 5 linguri de frisca.
Toate fructele se taie cubulete, se indeparteaza samburii si se pun intr-un castron. Se adauga zaharul si sucul de la o jumatate de lamaie Se amesteca foarte bine, dupa care se decoreaza cu frisca, peltea si feliute subtiri de mar . Se lasa la rece dupa care poate fi servita.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea