Afla cum poti sa slabesti imediat dupa nastere

Nutritionistii declara ca acumularea kilogramelor in timpul sarcinii este rapida insa la fel este si inlaturarea lor, fiind permisa o dieta inca din perioada alaptatului, insa cel mai oportun moment de incepere a unui regim alimentar care sa combata eliminarea tesutului adipos este atunci cand femeile incep sa aiba din nou menstruatie.

Sa tii o dieta in timp ce alaptezi poate fi problematic deoarece secretia lactata poate scadea insa daca mamica este atenta si consuma multe lichide si produse lactate, dieta poate se recurga normal fara sa existe probleme care sa afecteze nou nascutul. Acestia sustin ca alaptatul slabeste deoarece organismul consuma foarte multe calorii in producerea laptelui pentru copil.

Daca te hotarasti sa urmezi o dieta postanatala ai grija sa nu alegi una drastica deoarece organismul tau are nevoie de cel putin 1800 calorii pentru prepararea hranei copilului, asadar o scadere a aportului caloric sub limita este exclusa. Alegerea alimentelor este cheia catre o slabire optima care sa nu pericliteze sanatatea ta si a micutului.

Alimente permise pe care le poti consuma fara regret: fructe, legume, carne, peste, lactate, cereale, orez. Daca obisnuiai inainte sa consumi prajeli, sucuri energizante sau grasimi in cantitati mari acum e timpul sa pui punct acestui stil de viata complet nesanatos.

Exercitiile fizice sunt cele care iti pastreaza sanatatea si te ajuta in slabirea armonioasa. Medicii specialisti recomanda repaus timp de 6 saptamani daca ai avut o nastere naturala si fara complicatii, iar in cazul unei cezariene ai nevoie de 8 saptamani in care sa nu depui nici un fel de efort.

Afla cum poti sa slabesti imediat dupa nastere

Poti alege insa sa te inscrii la cursuri de yoga, deoarece miscarile destinate proaspetelor mamici sunt lente si nu solicita intens musculatura. Exercitiile yoga sunt benefice atat pentru corp cat si pentru psihicul tau, tonifiaza musculatura si reduc aparitia depresiei sau o combat in cazul in care aceasta s-a instalat deja. Aceste exercitii specifice mamicilor se axeaza pe:
– antrenarea blanda a spatelui, feselor si abdomenului
– redobandirea supletii picioarelor
– creearea unui echilibru intre corp si psihic
– relaxare si meditatie

Plimbarea in aer liber alaturi de copilul tau poate avea urmari benefice asupra ta, la 2-3 saptamani ale copilului poti sa-l scoti fara probleme sa-l vada soarele. 20-3O de minute in care sa te plimbi iti vor imbunatati circulatia sanguina, vor pune muschii la treaba, un efort bland care va trezi organismul la viata.

Exercitiile aerobice sustinute de un antrenor ce se ocupa de gimnastica postnatala sunt benefice pentru donabdirea siluetei dorite. Optati pentru exercitii blande care sa nu va afecteze articulatiile si ligamentele slabite in urma perioadei de nastere.

Specialistii spun ca efectuarea anumitor exercitii usoare nu vor afecta productia laptelui matern, deci nu exista motive de ingrijorare, numai practicarea sportului de performanata ar avea efecte negative asupra cantitatii de lapte secretata de glandele mamare.

Acorda-ti timpul necesar pentru refacerea organismului, si pentru a te obisnui cu noua viata, pentru a creea o conexiune cu bebelusul tau. Acesta iti va ocupa majoritatea timpului deoarece el depinde in totlitate de tine.