Sfaturi

Beneficiile consumului zilnic de ciocolata, nu ai sa crezi!

Ciocolata este unul dintre alimentele preferate ale oamenilor si, in special, ale copiilor. Din pacate, gustul minunat al ciocolatei ne cucereste din prima secunda, astfel ca, in momentul in care incepem sa gustam dintr-o bucata de ciocolata nu ne mai putem opri si dorim sa mancam intregul produs delicios pe care il avem la dispozitie. Consumul exagerat de ciocolata (vezi aici mai multe informatii despre ciocolata care nu ingrasa si care te ajuta sa slabesti) ne aduce cateva dezavantaje, printre care cresterea nivelului de zahar in sange si obezitatea.

Cu toate acestea, medicii si cercetatorii stiintifici recomanda consumul de ciocolata, in special cea neagra in cantitati reduse, pentru ca, pe langa dezavantajele deja cunoscute pe care le are, in general, aceasta ofera si o multime de beneficii pentru sanatatea intregului organism. Exista chiar si cateva diete bazate pe acest aliment, vezi spre exemplu dieta cu ciocolata si vin prezentata acum ceva vreme.

Iata ce beneficii ofera consumul zilnic de ciocolata

Beneficiile consumului zilnic de ciocolata, nu ai sa crezi

Ciocolata neagra ofera protectie creierului in urma unui atac cercebral
Se pare ca, oamenii de stiinta din America au descoperit ca un anumit compus din acest minunat ingredient ofera o stare de bine si protejeaza creierul unui pacient care tocmai a suferit un atac cerebral.

Ciocolata neagra previne producerea unui atac cerebral
Cercetatorii stiintifici de la Universitatea din Toronto, Canada au demonstrat ca ciocolata neagra consumata in mod regulat prezinta un risc diminuat cu 22% de aparitie a atacului cerebral, acest lucru fiind datorat compozitiei de flavonoide. Totodata, epicatehina, un alt compus important care se gaseste in ciocolata, micsoreaza numarul de leziuni la nivelul creierului, marind sansele de supravietuire ale pacientului.

Cei care consuma 4,50 de grame de ciocolata zilnic au cu 39% mai putine sanse de dezvoltare a afectiunilor cardiace
Ciocolata neagra este, cu siguranta, cel mai bun tip de ciocolata, avand o cantitate redusa de zahar, multa cacao si, de asemenea, multi antioxidanti. Un studiu realizat pe aproximativ 3000 de oameni pe o perioada de 8 ani a demonstrat faptul ca un patratel de ciocolata este suficient pentru reducerea riscurilor de aparitie a bolilor inimii.

Desi pare incredibil, ciocolata ofera protectie pielii impotriva razelor ultraviolete
Dupa cum am mai spus, ciocolata ofera un aport important de antioxidanti, acestia fiind niste nutrienti extrem de benefici in protejarea pielii imporiva razelor soarelui, prevenind, astfel, cancerul de piele, imbatranirea prematura si aparitia petelor la suprafata epidermei.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea