Diete

Cat este de sanatoasa o dieta pentru gravide pentru viitorul bebe

O mama a doi copii a slabit 13 kg in 30 zile urmand o dieta generata de o aplicatie online de ultima generatie! Citeste aici intreaga poveste ce a uimit lumea. (P)

Majoritatea femeilor iubesc sentimentul de a fi gravida in ciuda faptului ca este o perioada mai dificia din viata lor. Corpul acestora se schimba foarte rapid si in multe cazuri cresterea in greutate este inevitabila in acest timp. Unor femei nu le va face placere sa se ingrase in acest timp si vor cauta o asa zisa dieta pentru gravide, dar oare cat de buna pentru sanatatea copilului este o o astfel de dieta de slabit?

In principiu o dieta pentru gravide NU este recomandata pe timpul sarcinii. Motivul pentru cresterea in greutate este normal in timpul sarcinii deoarece o mica cantitate de crestere in greutate este naturala si serveste de fapt pentru protejarea copilului si pentru a-i putea oferii hrana suplimentara, atat in timpul sarcinii cat si pe timpul alaptarii. Este foarte important de stiut acest lucru, in concluzie, cresterea in greutate este ceva normal pe tot parcursul sarcinii.

La fel de important este si faptul ca cerintele de nutrienți pentru o femeie creste in timpul sarcinii pentru a ajuta la cresterea si dezvoltarea corecta a fatului. Cerintele organismului pentru grasimi, carbohidrati, proteine, vitamine si minerale cresc semnificativ pe tot timpul sarcinii. Cele mai multe diete pentru gravide elimina aceste substante din alimentatia zilnica, sau le reduce considerabil, ceea ce poate duce la un consum mai mic de anumiti nutrienți. Este un lucru gresit chiar daca un consum mai mic de substante nutritive esentiale nu este un motiv de ingrijorare mare pe termen scurt, in scopul de a obtine o greutate sanatoasa. Dar copilul tau trebuie sa primeasca toti nutrientii de care are nevoie de la tine. Apeland la o dieta pentru gravide, copilul tau nu va mai putea primii toate substantele de care are nevoie, astfel nu se va putea dezvolta normal.

Un lucru important pe care orice mama insarcinata trebuie sa il cunoasca este faptul ca atunci cand o femeie insarcinata urmeaza o dieta pentru gravide intra in “modul de ardere al grasimilor”, toxinele sunt eliberate in fluxul sanguin. Multe dintre toxine (din viata de zi cu zi) sunt stocate in tesutul nostru adipos. Aceste toxine ajung direct in fluxul sanguin al gravidei. Un adult poate face fata cu o usurinta la aceste toxine si se poate detoxifia, dar un copil nenascut, care nu este inca dezvoltat complet, nu va fi capabil sa le prelucreze, si astfel acestea ar putea dauna copilului dumneavoastra.

Eu nu recomand o dieta pentru gravide si nici un fel de alternative pentru aceasta pe toata perioada sarcinii, este normal ca o femeie gravida sa “manance cat pentru 2”.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea