Diverse

Cateva cuvinte despre greutatea ideala

Conform unui studiu realizat de nutritionisti in anul 2014, in Romania 7 din 10 femei nu stiu cum sa slabeasca. Tu ti-ai facut testul de slabit? Click aici pentru detalii. (P)

Greutatea ideala este o notiune subiectiva deoarece depinde foarte tare de imaginea creata de moda, societate, mass media dar de imaginea formata de propria persoana. Factorii care intervin sunt conditiile socio-familiale, psihologica de moment, situatia fiziologica dar si greutatea la care eram obisnuiti pana sa ne ingrasam (de exemplu greutatea din tinerete).

Astfel pentru o femeie greutatea ideala este cea la care vechii jeansi ii vin bine, pentru un sportiv este greutatea care ii permite sa fie in forma maxima, iar pentru o persoana care tine mereu regim, greutatea ideala este cea la care mananca fara sa se ingrase.

De fapt si de drept, eu sunt de parere ca nu poate exista o formula pentru a calcula greutatea ideala a fiecarui individ. O asemenea formula ar veni in conflict in primul rand cu esenta cuvantului… individ. Fiecare persoana este diferita in felul ei, iar greutatea care i se potriveste cel mai bine depinde de mai multi factori, iar iar cei mai multi dintre acestia nu pot fi cuantificati. Cel mai recomandat este sa adoptam o perspectiva noua asupra greutatii ideale.

Este preferabil sa vorbim de greutatea nu care ne-ar multumii pe noi pentru a arata ca modelele din reviste sau de la TV ci de greutatea ideala la care ne simtim noi insine. Greutatea ideala este cea la ne simtim noi insine intr-o forma excelenta si dispunem de energie indeajuns pentru a ne putea concentra pe aspectele vietii, care conteaza de fapt cel mai mult. Constitutia, osatura si inaltimea nu pot fi schimbate cum vrem noi. In schimb, pentru ca noi sa fim fericiti, trebuie sa ne acceptam corpul asa cum este el.

Citeste acest articol pentru a afla cum iti vei putea calcula greutatea ideala prin mai multe formule.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea