Ce este un indice glicemic bun

Surse diferite va spun lucruri diferite, dar eu folosesc patru intervale distince pentru a clasifica valorile IG ale carbohidratilor. Alimentele cu un indice glicemic scazut si foarte scazut sunt carbohidrati buni, in timp ce alimentele cu un indice glicemic ridicat si foarte ridicatsunt carbohidrati rai.

foarte scazut

(indice glicemic de 35 sau mai mic) Duce la pierderea in greutate.
Alimente: legume recum varza, conopida, broccoli, dovlecei, vinete, spanac; fructe precum mere, pere, piersici si cirese; cereale si plante leguminoase, cum ar fi lintea, orezul salbatic si quinoa.

scazut

(indice glicemic de 36-50) Provine ingrasarea.
Alimente: cartofii dulci, orezul brun, orezul Brasmati nerafinat, pastele din faina integrala, spaghetele albe gatite al dente, painea integrala, kiwi si strugurii.

ridicat

(indice glicemic de 51-65) Poate ingrasa.
Alimentele: pastele suprapreparate, stafidele, porumbul, grisul rafinat si dulceata preparata cu zahar.

foarte ridicat

(indice glicemic peste 65) Ingrasa.
Alimentele: painea alba, orezul alb lipicios, prajiturile cu orez, cartofii albi, pop-cornul si fulgii de porumb.