Ceai de coada soricelului pentru detoxifierea corpului

Studiile medicale demonstreaza faptul ca o detoxifiere a organismului este extrem de benefica pentru sanatatea fiecarui individ, daca este facuta cel putin o data pe an. Detoxifierea poate scadea riscul de aparitie a diferitelor probleme medicale, precum: imunitate scazuta, dureri de cap, diverse alergii sau oboseala cronica. De asemenea, in timpul detoxifierii, corpul uman elimina anumite toxine care, de-a lungul timpului, s-au adunat in ficat si ar fi putut determina dereglari ale intregului organism.

O buna metoda de detoxifiere a corpului si, in special a ficatului, este consumul de ceai de coada soricelului. Acest preparat produce efecte diuretice, laxative si tonice, fiind un bun remediu natural pentru problemele digestive si hepatice. De asemenea, ceaiul de coada soricelului poate fi o solutie imediata impotriva colicilor, a enterocolitelor si a balonarilor abdominale.

Calitatile acestei plante sunt cunoscute de mai bine de 4000 de ani, coada soricelului fiind folosita inca din acele timpuri pentru vindecarea ranilor interne si externe, datorita efectelor cicatrizante si astringente pe care le prezinta.

Daca doriti sa urmati o cura de detoxifiere cu ceai de coada soricelului, reteta pe care trebuie sa o folositi, este urmatoarea: Infuzia se prepara cu doua sau trei linguri de flori de coada soricelului adaugate la 500 ml de apa clocotita. Pentru ca rezultatele sa fie vizibile inca din primele zile, ceaiul trebuie baut de 4-5 ori pe zi, acesta fiind recomandat a se consuma caldut.

Alte beneficii pe care le prezinta ceaiul de coada soricelului:

  • Calmeaza durerile menstruale;
  • Are calitati antiinflamatoare;
  • Elimina senzatiile neplacute cauzate de hemoroizi;
  • Intareste venele slabite;
  • Poate fi folosit ca remediu de relaxare sau pentru un somn bun, datorita efectelor sedative pe care le prezinta;
  • Ajuta la combaterea gastritei, a durerilor stomacale si a enteritei.

In ciuda numeroaselor avantaje pe care le prezinta consumul de ceai de coada soricelului, acesta are si cateva contraindicatii, precum:

  • Consumarea indelungata a acestui preparat poate provoca alergii
  • Este interzis femeilor gravide
  • Consumul excesiv poate determina o hipersensibilitate a pielii la razele ultraviolete.