Retete

Ceapa umpluta

Coaceti cepele inainte sa le umpleti pentru a le evidentia dulceata care se completeaza perfect cu umplutura din orez asezonat cu ierburi. Semintele de pin fac ca acest fel de mancare sa devina crocant, iar merisoarele ii confera un gust deosebit, putin acrisor.
Pentru aceasta retea de stabilire al controlului al greutatii timpul de preparare este de 15 minute, iar cel de gatire de 35 de minute.

4 cepe mari, rosii, decojite si intregi
2 lingurite de ulei de masline
1 lingura de otet balsamic
750 ml supa de pui
90 g unt fara sare
150 g orez brun
1/2 ceapa alba, tocata
100 g parmezan, proaspat ras
1/2 legatura cimbru, tocat
1/2 legatura rozmarin, tocat
1/2 legatura arpagic, tocat
1/2 legatura tarhon tocat
20 g seminte de pin
20 g merisor uscat

Incalziti cuptorul la 180 grade C si puneti cepele intregi intr-un vas de ceramica si stropiti-le cu uleiul de masline si otetul balsamic. Acoperiti-le cu o folie de aluminiu si coaceti-le timp de 30 de minute. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.

Intre timp, preparati orezul. Puneti supa de pui intr-o oala si fierbeti-o la foc mic. Topiti untul la temperatura medie intr-o cratita cu fund dublu. Adaugati orezul si ceapa tocata si amestecati. Lasati-l pe foc pana ce untul acopera boabele de orez si ceapa se inmoaie. Adaugati treptat cate un polonic de supa clocotita, amestecand continuu, pana ce orezul se umfla si devine moale. Adaugati parmezanul, ierburile tocate, semintele de pin, merisoarele si sarati dupa gust. Amestecati si pastrati mancarea calda.

Folosind un cutit ascutit, indepartati partea de sus a cepelor coapte, asa cum ati proceda cu un ou fiert. Scoateti continutul, umpleti cu orez, apoi puneti capacul la loc. Reincalziti si serviti-le pe o farfurie incalzita.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea