Sfaturi

Cum devii o persoana activa daca esti sedentara in doar 7 zile

O mama a doi copii a slabit 13 kg in 30 zile urmand o dieta generata de o aplicatie online de ultima generatie! Citeste aici intreaga poveste ce a uimit lumea. (P)

O persoana activa nu se deosebeste prin faptul ca aceasta poate sa fie slaba sau are corpul unui fotomodel. Spre deosebire de o persoana sedentara, aceasta iese in evidenta prin activitatile atat fizice cat si psihice pe care le are zilnic. In mod normal, activitatea zilnica ar trebui sa fie o parte rintegranta a programului unei zile.

cum devi persoana activa daca esti sedentara-doar-7-zile

Activitatea fizica

Pentru a putea deveni o persoana activa daca esti una sedentara in timp scurt este nevoie sa incepi sa practici diferite activitati care iti si plac si care te binedispun tot timpul. Secretul este sa faci zilnic cel putin 30 de minute sport sau cel putin miscare fizica ce se poate introduce in rutina zilei: spre exemplu mers pe jos, mergi pe jos la locul de munca, la supermarket, la o prietena. Incepe intens sa faci miscare fizica de acest tip timp de 7 zile dupa care inscrie-te la o sala de fitness si mergi o data la doua zile. Ca alternativa daca nu te pasioneaza fitnessul poti alege pentru o sala de dans, iar cu siguranta dansul te va binedispune.

Daca locuiesti in mediul rural se complica putin lucrurile, dar activitatile fizice pot fi in favoarea ta. Spre exemplu poti face treburi timp de minim 30 de minute prin casa sau curte: faceti curatenie, dati 15 minute cu aspiratorul, spalati masina, ingrijiti florile sau gradina, etc.

Alimentatia recomanda persoanelor active

Alimentatia are un rol foarte important deoarece majoritatea persoanelor sedentare sunt lenese din cauza administrarea unei proaste alimentatii. Astfel o alimentatie neadecvata provoaca o stare de moleseala si lipsa de chef de viata. Secretul este sa urmati un mic dejun sanatos care sa va energizeze pentru intreaga zi si nu uitati sa renuntati pe termen lung la dulciuri, bauturile dulci acidulate si la consum de cafea de dupa amiaza.

Odihna este importanta

Se recomanda un somn linistit de 7-8 ore pe noapte pentru a putea fi in forma maxima. In cazul in care dormiti prea putin sau chiar prea mult puteti avea stari de oboseala si somnolenta.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea