Sfaturi

Cum sa-ti motivezi copilul sa faca mai multa miscare fizica

Care este ultima solutie a unui nutritionist atunci cand un pacient nu reuseste sa slabeasca, click aici pentru a afla! (P)

Copii sunt in mod natural foarte activi si mereu cu chef de joaca si spontani dar cum este si normal aceasta regula nu se aplica in toate cazurile. Multi copii devin sedentari de la o varsta prematura datorita unor diferiti factori, fie din lipsa de timp a parintilor sau tutorelui, fie din lipsa altor copii cu care sa se indemne sa se joace sai chiar din petrecerea unui timp prea mare in fata computerului sau la televizor.

Lipsa miscarii fizice la un copil are efecte negative pentru sanatate mult mai grave decat in cazul unui adult. Datorita faptului ca organismul este inca in dezvoltare, lipsa miscarii fizice poate duce la o serie de afectiuni cum ar fi in primul rand aparitia obezitatii si a altor afectiuni si boli, dezvoltarea ineficienta a sistemului imunitar, aparitia anemiei, o slaba capacitate cognitiva. Copilul poate sa sufere si pe plan psihic datorita excesului de greutate, acesta nu se poate integra la fel de usor in societate ca un copil cu o greutate adecvata varstei sale.

Motivarea copilului sa faca mai mult sport

Un copil nu va afce prea usor sport de buna voie asa ca trebuie pacalit sa practice diferite activitati ce inlocuiesc clasicele exercitii fizice. Retineti faptul ca nu trebuie sa va pedepsiti sau obligati copilul sa faca sport deoarece acesta se va incapatana sa fara exact opusul.

In primul rand studiaza-i bine activitatile preferate si hobbyurile si ajuta-te de acest lucru. Daca el este pasionat de fotbalul de la TV sau de jocurile pe computer cu fotbal atunci cu siguranta o sa fie interesat sa practice acest joc in realitate. Aici intervine si rolul tau ca indatorire de parinte deoarece trebuie sa ii oferi contextul necesar pentru a practica sportul preferat. Cumpara-i echipamentul necesar pentru a practica sportul preferat, in cazul fotbalului de exemplu, copilul nu are nevoie de ghete de fotbal profesionale ci de o simpla minge si de minim inca un coechipier. Asigura-i spatiul necesar pentru a practica acest sport, aici copii din mediul rural au un mai mare avantaj.

Totusi cu toate acestea copilul se poate plictisi, uneori chiar foarte repede in ciuda eforturilor tale de parinte grijuliu. Aici trebuie sa intervi pe plan psihologic si sa il incurajezi si sa il lauzi astfel incat sa se simta entuziasmat chiar daca poate miscarile lui sunt destul de stangace. Acesta trebuie incurajat psihologic pentru ca nu va putea merge din prima incercare pe bicicleta, pe role si nu va invata nici prea repede sa innoate.

O singura parere
  1. Bianca Adbot says:

    Timp de 4 ani am tot incercat diferite diete clasice si produse de slabit dar degeaba! Intr-un final am descoperit dieta Rina de aici ce m-a ajutat sa dau jos 6kg in numai 2 luni! Este solutia perfecta!

  1. Amalia says:

    Este foarte greu sa ‘pacalesti’ copii din ziua de astazi sa mai faca sport, noi i-am cumparat bicicleta cum a vrut el si sta nemiscata in garaj acum.

Spune-ti parerea