Diete

Dieta impartita, ideala pentru detoxifierea corpului

Conform unui studiu realizat de nutritionisti in anul 2014, in Romania 7 din 10 femei nu stiu cum sa slabeasca. Tu ti-ai facut testul de slabit? Click aici pentru detalii. (P)

Aceasta dieta este una din cele mai folosite diete din lume, datorita faptului ca da libertatea unei alimentatii bogate si este foarte usor de tinut. Scopul principal este acela de purificare a organismului iar cel secundar este de slabire.

Ce presupune dieta?

Dieta impartita presupune impartirea alimentelor in 3 categorii: Proteine, Carbohidrati si alimente neutre. Principala regula a dietei este sa nu combini niciodata proteinele cu carbohidratii. Intotdeauna sepot combina proteine cu neutre sau carbohidrati cu neutre, insa niciodata intre ele.

Care este logica dietei?

Stomacul tau nu poate digera si proteine si carbohidrati in acelasi timp. Proteinele se dizolva in acizi in timp ce carbohidratii o fac in baze. Daca sunt consumate impreuna, stomacul va alege una din categorii si o va pune pe cealalta pe lista de asteptare. In felul acesta, digestia poate dura pana la 12 ore. Daca in schimb, mananci separat proteinele de carbohidrati, digestia nu dureaza mai mult de 4 ore.

Dieta impartita, ideala pentru detoxifierea corpului

Ce alimente contine fiecare grupa?

In grupa proteinelor vom gasi alimente precum carne fara grasime, lactate, ciuperci si leguminoase.

In grupa carbohidratilor sunt incluse alimente precum paine, cartofi, orez, macaroane, porumb sau prajeli.

Grupa neutra contine toate legumele, mai putin cartofii si porumbul, fructele, semintele, uleiurile, untul, mierea, cafeaua, ceaiul sau grasimile.

Care sunt regulile dietei?

Dupa cum am precizat, principala regula este necombinarea alimentelor din grupa proteinelor cu cele din grupa carbohidratilor.

Este indicat sa nu se consume dulciuri, zahar procesat sau alcool.

De asemenea, este bine sa faci miscare. Nu este necesara o miscare intensa, insa 30 de minute de plimbare sau inlocuirea liftului cu scarile sunt bine venite.

Laptele trebuie sa il consumi separat de toate celelalte alimente, deoarece are nevoie de un mediu special pentru a putea fi digerat. De asemenea, nici nucile si alunele nu se vor combina cu un alt aliment.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea