Dieta Paleo, o metoda veche si eficienta de a fi sanatos

Aceasta dieta uimitoare ofera beneficii reale pentru sanatatea intregului organism. Dieta Paleo, cunoscuta si sub denumirile de dieta Omului Pesterii sau dieta Paleoliticului este, dupa cum probabil ati si dedus, o dieta extrem de veche, dar eficienta si se potriveste persoanelor de toate varstele.

Dieta Paleo a fost conceputa de catre stramosii nostri din epoca paleolitica si consta, practic, in consumul alimentelor crude si naturale (citeste aici si despre dieta crudivora), neprocesate si fara aditivi alimentari, care, insa, poti fi gatite acasa.

Dieta Paleo, o metoda veche si eficienta de a fi sanatos

Prezentarea generalizata a dietei Paleo

Produsele alimentare care se incadreaza in dieta Paleo sunt: carnea, fructele de mare, legumele, fructele si nucile. Practic, tot ceea ce vanau stramosii nostru din epoca paleolitica, sau tot ceea ce culegeau din natura este permis sa faca parte din acest tip de dieta. Pe de alta parte, dieta Paleo nu permite consumul alimentelor prelucrate, care sunt produse incepand cu epoca revolutiei post-industriale, extrem de frecvente pe piata, in ziua de azi.

Rationamentul si idiologia din spatele acestei diete se bazeaza pe faptul ca trupurile noastre nu sunt adaptate la produsele alimentare prelucrate, iar potrivirea meniului alimentar cu cel al stramosilor nostri ne poate ajuta sa ramanem mai sanatosi si mai energici pe o perioada lunga de timp.

Cum se apropie Dieta Paleo de perfectiune

Dieta Paleo a fost reintrodusa ca metoda eficienta de slabit si de mentinere a unui stil de viata sanatos in anii 1970, mergand pe ideea ca o astfel de dieta ar putea ajuta organismul sa nu fie afectat de catre elementele artificiale din alimentele procesate, consumand doar produse naturale.

Mai mult decat atat, dieta Paleo are numai beneficii de oferit, de la pierderea in greutate la oferirea unei stari de bine pentru fizic si minte. Din pacate, insa, acest stil alimentar este destul de dificil de mentinut, avand in vedere faptul ca cea mai mare parte a populatiei este obisnuita cu alimentele procesate rapid si cu bauturile cu zahar.

Este nevoie de ambitie, perseverenta si sa dam cativa pasi inapoi pentru a ne adapta la stilul de viata al oamenilor din epoca paleolitica pentru a tine piept acestei diete, insa rezultatele pot fi cu adevarat miraculoase, sanatatea va fi fortificata iar energia maximizata.

Pe parere aveti despre dieta Peleo, credeti ca este aceasta o metoda sanatoasa de viata?