Diete

Dieta personalitatii, sau cum sa mananci asa cum esti!

Afla cum poti sa slabesti 13 kg in doar 4 saptamani cu propria ta dieta generata cu o aplicatie dezvoltata de catre nutritionistii francezi. Click aici pentru a afla mai multe despre aceasta aplicatie ce a uimit medicii (P)

Daca ai incercat pana acum zeci de diete standard, care iti promiteau zeci de kilograme date jos, insa niciuna nu a fost eficienta pentru tine, s-ar putea sa ai o personalitate care nu accepta niciun fel de dieta.

Ce trebuie sa faci in cazul asta?

Este foarte simplu, iti analizezi personalitatea, si te alimentezi in functie de obiceiurile pe care le ai. O dieta trebuie sa patrunda in mod natural in viata ta si sa fie adoptata usor, daca nu se intampla asta, ceva este in neregula.

Dr. Amen a stabilit ca exista 5 tipuri de personalitati, din care trebuie sa faci parte si ca iti poti alege dieta in functie de personalitatea ta.

Dieta personalitatii, sau cum sa mananci asa cum esti

Care sunt cele 5 tipuri de personalitate in functie de alimentatie?

  • Cei care mananca compulsiv si isi focuseaza atentia obsesiv asupra anumitor alimente;
  • Cel care mananca impulsiv, alimentandu-se oricand, chiar si atunci cand nu simt foame si sunt foarte dezorganizati;
  • Cei care mananca pe fond emotional. Acestia mananca in momentul in care sunt nervosi sau tristi si tind sa isi faca foarte multe probleme;
  • Cei care sufera de anxietate. Sunt usor timizi si au diverse ticuri nervoase. Acesti oameni se simt nervosi in prezenta altor oameni;
  • Cei care mananca compulsivo-impulsiv. Acesti oameni combina caracteristicile primelor 2 tipuri de personalitate.

Ce trebuie sa mananci in functie de fiecare tip de personalitate?

Cei care mananca compulsiv trebuie sa renunte la cafeina si la consumul de proteine in exces. Acestia se pot axa insa pe mazare, orez brun, semine de floarea soarelui, carne de curcan sau somon.

Cei care mananca impulsiv trebuie sa evite consumul de zahar si de carbohidrati, insa pot consuma fara niciun fel de problema peste, pui, oua, cereale integrale sau ceai verde. Carnea este de preferat sa se consume la gratar.

Cei care mananca pe fond emotional trebuie in primul rand sa se odihneasca foarte bine. Este indicat sa doarma minim 8 ore pe noapte si sa consume ficat, oua, macrou, broccoli sau migdale.

Cei care mananca din anxietate trebuie sa se axeze mai mult pe alimentele de origine vegetala, eliminand pe cat posibil alimentele de origine animala. Este indicat sa consume lactate, legume si fructe si sa consume suplimente de omega 3.

Pentru cei compulsivo – impulsivi, este recomandata petrecerea a cat mai mult timp in aer liber si o combinatie intre primele 2 categorii de personalitate.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea