Retete

Miel in stil nord-african

Aceasta mancare se gateste foarte incet si in foarte putin lichid. Nu numai ca este o metoda comuna de a gati carnea in Africa de Nord, dar aromele de baza ale mancarii sunt, de asemenea, tipice bucatariei africane.
Timpul de preparare pentru aceasta reteta este de 30 minute, iar cel de gatire este de o ora si jumatate.

Ingrediente
20 g seminte de coriandru
20 g seminte de chimen
20 g seminte de fenicul
1 lingurita fulgi de chilli
1kg carne de miel taiata cuburi, fara grasime
ulei de masline de calitate
3 cepe feliate
1 lingura ghimbir proaspat, taiat
1 lingura de paprika
100 g pasta de rosii
100 ml supa de vita sau vitel
100 g naut fiert
3 vinete, taiate cuburi
4 rosii mari
1 lingura coriandru verde, taiat

Coaceti semintele de coriandru, de chimen, de fenicul si fulgii de chilli intr-o cratita fara ulei, la foc potrivit, cateva minute, pentru a-si raspandi aromele. Pisati-le pana devin pudra.

Asezonati mielul cu putina sare. Turnati putin ulei de masline intr-o oala adanca si incapatoare, puneti-o la foc potrivit si prajiti carnea pe ambele parti. Scurgeti mielul printr-o strecuratoare. Puneti ceapa in aceasi oala si clatiti-o pana cand devine moale si capata o culoare aurie. Mutati-o in strecuratoare alaturi de miel. Adaugati ghimbirul si lasati-l sa sfaraie vreo 2 minute, apoi puneti peste el carnea de miel si ceapa calita. Adaugati condimentele macinate, paprika, sare dupa gust, pasta de tomate si supa. Lasati sa fiarba inabusit o ora si jumatate apoi puneti nautul si amestecati.

Incalziti cuptorul in prealabil la 225 grade C. Asezati vanata pe o tava, turnati deasupra putin ulei de masline si presarati un varf de cutit de sare de mare. Lasati la cuptor 16 minute sau pana devine aramie.

Pentru a putea decoji rosiile, lasati-le in apa clocotita un minut, apoi puneti-le in apa rece tot un minut. Decojiti-le, taiati-le in sferturi si indepartati semintele. Taiati-le fasii si scurgeti zeama peste miel.

Cand tocana este gata, adaugati coriandrul. Mutati tocana intr-un vas ceramic pentru a fi servita si turnati un strop de ulei de masline. Deasupra puneti vanata si fasiile de rosii. Pofta buna!

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea