Diverse

Nutritia in timpul gripei si racelii

Intarirea sistemului imunitar se face printr-o dieta corespunzatoare, precum si prin formule fitorepeutice. Pe langa acupunctura, acestea sunt singurele masuri ce ajuta organismul bolnavului de gripa sa se recupereze rapid. In unele cazuri, cand agresivitatea virusului este foarte mare sau sistemul imunitar este prea slabit pentru a face fata infectiei, tratamentul naturist este necesar sa fie insotit de o medicatie alopata.

Alimente permise

Alimentatia bolnavului de gripa trebuie sa fie bogata in proteine, flavonoide (elemente nutritive gasite in coaja legumelor si a fructelor), vitamine si minerale. Aportul de vitamina C este viral in aceasta perioada, motiv pentru care toate mancarurile consumate pot fi garnisite din abundenta cu verdeata tocata (frunzele de patrunjel si de marar sunt recunoscute pentru continutul ridicat de vitamina C) sau stropite din belsug cu zeama de lamaie.

Bolnavilor de gripa si raceala le sunt recomandate alimente imuno-stimulatoare precum telina, hreanul, ardeiul iute, prazul, usturoiul, ceapa, ridichile, varza, citricele, kiwi, merele, etc. Ideal in aceasta perioada este si hreanul. El se poate consuma sub forma de sirop sau ras, ca garnitura la mancare. Hreanul ajuta la eliberarea cailor respiratorii blocate de mucozitati, dar si la stimularea proceselor de imunitate.

Este de preferat ca fructele si legumele sa fie consumate crude, pentru ca bolnavul sa profite din plin de aportul maxim de vitamine si minerale. Bolnavii care nu pot manca legume si fructe crude, din cauza unor afectiuni digestive, le pot pregati sub forma de supe, sucuri, compoturi sau la abur.

Alimente interzise

Pe tot timpul unei cure de slabire, in toata perioada cat suferiti de raceala sau de gripa sunt interzise cu desavarsire alimentele si bauturile reci (in special cele carbogazoase).

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea