Retete

Piept de pui in sos de usturoi

Secretul slabirii, in sfarsit dezvaluit: Motivul pentru care va ingrasati este pentru ca pur si simplu sunteti alergici la anumite alimente fara sa va dati seama. Click aici pentru a face chestionarul! (P)

Fierberea usoara a cateilor de usturoi intregi in lapte nu numai ca ii inmoaie, ci le si amplifica dulceata si savoarea, eliminand orice fel de asprime. Sosul rezultat este o completare creamoasa pentru puiul impanat cu plante si gatit la gratar. Timpul de preparare este de 10 minute ier cel de gatire este de 50 minute.

Ingrediente
1 legatura de tarhon proaspat, taiat, plus cel pentru garnitura
1/2 legatura de busuioc proaspat, taiat
1/2 legatura de arpagic proaspat, taiat
1/2 legatura de antonica proaspat, taiat
4 piepti de pui, dezosati, cu piele, cam de 120 g fiecare
3 capatani de usturoi (cateii separati dar nu decojiti)
1 litru lapte
4 lingurite ulei de masline
1,2 litri smaantana de soia
1 si jumatate lingura de paprica

Incalziti in prealabil cuptorul la 160 grade C. Combinati tarhonul, busuiocul, ceapa verde si antonica. Folosind o lingura, impingeti ierburile sub pielea de la pieptul de pui. Puneti preparatul deoparte pe o tava, in frigider, acoperit cu o folie de aluminiu.

Opariti usturoiul timp de un minut si apoi puneti-l intr-un vas mic de ceramica fara apa. Adaugati putina apa rece, laptele si uleiul de masline. Acoperiti vasul si introduceti-l in cuptor pentru 40 de minute, pana ce usturoiul se inmoaie. Strecurati laptele infuzat cu usturoi intr-o cratita mica. Zdrobiti cateii de usturoi pentru a extrage pulpa si adaugati-o in lapte. Incalziti pana aproape de fierbere si amestecati. Pastrati cald.

Incalziti o tigaie de foc mediu. Asezonati pieptii de pui cu sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust, apoi prajiti-i cate 7 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata, aduceti sosul de usturoi aproape de fierbere si adaugati smantana si soia si paprica. Nu fierbeti, pentru ca sosul se va coagula.

Pentru a servi, taiati fiecare piept de pui in doua. Turnati sos de usturoi in fiecare din cele 4 farfurii si asezati pieptul de pui deasupra, adaugand cateva ramurele de tarhon proaspat. Serviti imediat.

O singura parere
  1. Rodica Adbot says:

    Timp de 4 ani am tot incercat diferite diete clasice si produse de slabit dar degeaba! Intr-un final am descoperit dieta Rina de aici ce m-a ajutat sa dau jos 6kg in numai 2 luni! Este solutia perfecta!

  1. Matricsel says:

    O reteta apetisanta!

Spune-ti parerea



Dieta Personalizata

Propria ta dieta in doar cateva minute!