Fitness

Remedii pentru febra musculara

Secretul slabirii, in sfarsit dezvaluit: Motivul pentru care va ingrasati este pentru ca pur si simplu sunteti alergici la anumite alimente fara sa va dati seama. Click aici pentru a face chestionarul! (P)

Este recomandat ca incepand o cura de slabire sa practicati cel putin 30 de minute de exercitii fizice zilnic. Multi dintre voi poate ca nu sunteti obisnuiti cu efortul fizic in exces si ajungeti sa faceti febra musculara, nu va temeti deoarece este un lucru normal.

Febra musculara este o reactie normala a muschilor supusi unui efort mai mare decat in mod normal. Acesta este un proces prin care corpul uman isi reface muschii mai puternici pentru a putea face fata altor solicitari intense. In general febra musculara apare atunci cand incepeti un program de fitness, va apucati de sala de forta, munciti mai mult fizic decat deobicei. Aceasta isi face aparitia cam la 12-24 de ore dupa antrenament si dureaza de regula intre 3 si pana la 5 zile (in anumite cazuri poate chiar si 7 zile).

Aspirina pentru febra musculara, intre mit si realitate

Foarte multe persoane sustin ca aspirina se numara printre cele mai eficiente remedii pentru febra musculara, ei bine NU este deloc asa. S-a dovedit stiintific ca aspirina mai rau face in cazul de fata, aceasta chiar impiedicand refacerea muschiului. In plus aspirina doar “ascunde” durerile calmandu-le usor, de multe ori ascunzand unele probleme reale. Printre alte mituri se numara si vitamina C, tratamentul cu gheata sau cu apa rece, stretching-ul, tratamentul cu ultrasunete sau altele de acest gen.

Cum previi febra musculara

Este bine de stiut, in special daca doresti sa incepi un program de fitness.
In primul rand inainte de a te apuca de un efort fizic intensiv este obligatoriu sa faci o mica incalzire a muschilor, aceasta trebuie sa fie destul de serioasa, nu sa va miscati de 2-3 ori si gata. Chiar daca poate sa para obositoare, incalzirea duce la o intensitate mult mai mica a febrei musculare ulterioare.
Racirea este sfarsitul exercitiului fizic exact cum este si incalzirea inceputul acestuia. Incercati sa executati miscari fizice usoare in incheiere.
Pe tot parcursul exercitiului trebuie sa exista un progres constant, nu incepeti cu greutati mari de la inceput ci cu unele mai mici, urmand sa le mariti in timp.

Cum scapi de febra musculara?

Din nefericire am o veste proasta pentru voi, din moment ce nu nu se stie sigur ce cauzeaza febra musculara, nici nu exista un tratament sigur. Dar totusi exista mai multe metode care chiar daca nu functioneaza la fel la toate persoanele cel putin ajuta.

In primul rand dupa programul intens de exercitii fizice faceti cat mai repede posibil o baie calda, apa sa nu fie nici prea rece dar nici foarte foarte calda. Nu dus, ci baie astfel incat sa puteti sa va relaxati mai mult timp muschii stand in baia cu apa calda.

Masajul este foarte benefic in refacerea dupa febra musculara, incercati sa masati muschii afectati dar nu foarte tare.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea