Salata cu branza de capra

Ardeii copti, branza de capra si rucola – totul asezonat cu un sos vinaigrette cu zeama de lamaie si verdeata proaspata – sunt ingredientele unei salate usoare, perfecta pentru pranz, primavara sau vara.
Timpul de preparare este de 30 minute plus o ora pentru dezghetare, iar timpul pentru gatire este de 11 minute.

Ingrediente
250 g fasole cu bobul mare, inghetata
4 ardei grasi galbeni
6 linguri de ulei de masline
4 rosii mari
1 lingura de busuioc verde, tocat
1 lingura menta proaspata
sucul unei jumatati de lamaie
200g rucola
200g branza de capra, taiata in cuburi de 1 cm

Lasati fasolea cu bobul mare sa se dezghete timp de o ora, apoi decojiti-o si puneti-o intr-un bol mare.

Pentru coacerea ardeilor, incalziti cuptorul la 240 grade C, indepartati-le cozile si puneti-i intr-o tava. Presarati sare si stropiti-i cu putin ulei de masline. Coaceti-i timp de 10 minute, sau pana ce coaja se umfla si se innegreste. Scoateti ardeii din cuptor, lasati-i sa se raceasca timp de 20 de minute, apoi decojiti-i folosind manusi daca ardeii sunt inca fierbinti. Taiati ardeii in jumatati, scoateti semintele si apoi taiati-i fasii. Puneti-i in acelasi castron cu fasolea.

Pentru a decoji rosiile, scufundati-le in apa fiarta sarata timp de 20 de secunde, apoi puneti-le intr-un castron cu apa rece pentru racire. Decojiti-le, taiati-le in sferturi si indepartati semintele. Apoi taiati-le in fasii si asezati-le in castron.

Amestecati 6 linguri de ulei, praf de sare, busuioc, menta si suc de lamaie pentru a prepara sosul. Turnati-l in castron, adaugati rucola si agitati usor castronul.

Punteti branza de capra pe o tava si incalziti-o la cuptor 1 minut. Asezati peste salata branza incalzita si serviti imediat.