Sfaturi pentru cum sa te ingrasi rapid dar sanatos

Silueta perfecta este un dezirat al tuturor, fie ca vorbim de femei, fie de barbati. In atingerea acestei doleante parcurgem multi pasi, uneori destul de greoi. Daca simti ca greutatea ta nu este cea potrivita, si mai ai nevoie de cateva kilograme trebuie sa ai grija ce mananci pentru ca apoi sa nu fi nevoita sa apelezi la un regim de slabire. Important este sa adaugi kilogramelor tale masa musculara nu grasime care se depune exact in locurile nepotrivite: burta, picioare, fese.

La prima impresie, sa te ingrasi, poate parea usor, insa este un proces la fel de complex ca si in cazul slabirii. A da buzna in prajituri, fast-fooduri si sucuri carbogazoase nu este un mod de ingrasare favorabil sanatatii tale. Cel mai bine este ca ingrasarea sa se faca treptat, astfel sunt evitate aparitiile celulitei si a vergeturilor.

5 sfaturi pentru a te ingrasa sanatos

1. Unele persoane au un metabolism mai rapid care arde mai multe calorii decat consuma, de aceea trebuie sa oferi organismului mai multe calorii decat de obicei, poti creste numarul lor treptat pana la 500 de calorii in plus.
2. Fructele si legumele sunt la fel de bune si in dieta de ingrasare. Incearca fructele consistente: banane, mere, pere, dar si fructe uscate. Legumele, cele bogate in amidon sunt o sursa importanta de nutrienti necesari in procesul de ingrasare: cartofi, porumbi, mazare, morcovi.

Sfaturi pentru cum sa te ingrasi rapid dar sanatos

3. Daca vrei sa te ingrasi intr-un mod sanatos si frumos trebuie sa apelezi la exercitii fizice si la miscare. Intr-adevar, sedentarismul ingrasa, insa nu asa cum ti-ai dori. Fara miscare, grasimile se vor depune in locuri de unde greu le mai poti indeparta. Facand sport ele se transforma in masa musculara, corpul tau devenind tonifiat.
4. Cantarul nu iti arata ceea ce vrei sa vezi? Asta inseamna ca nu ai repectat cele trei mese si doua, trei gustari. Combina inteligent alimentele, organismul are nevoie de toti nutrientii pentru a functiona corespunzator . Mananca diversificat astfel incat sa oferi vitaminele, fibrele, glucidele, proteinele folositoare in bunul demers al ingrasarii.
5. Dormi mai mult, astfel organismul tau va intra in stare de repaus si va elimina mult mai putine calorii. Refacerea dupa o zi de munca necesita somn cel putin 7 ore pe noapte. Totusi excesul de somn duce la tulburarea metabolismului si pot aparea diverse boli de inima.
6. Apa este nelipsita din orice dieta, fie de slabire, fie de ingrasare, cei 2 litri de apa pe zi trebuie sa ramana valabili. Apa iti purifica organismul, fiind un puternic antioxidant.

Intotdeauna cand luati o decizie cu privire la corpul vostru trebuie sa va asigurati ca decizia luata va mentine si sanatatea acestuia. Persoanele prea slabe au in general probleme cu sistemul imunitar, sunt anemice, sistemul osos le cauzeaza probleme iar femeile pot avea dereglari hormonale. Toate acestea conduc la aparitia mai multor riscuri de imbolnavire. Sa fii slab nu e sanatos, e mai mult o ambitie a multor femei care nu realizeaza ca slabitul excesiv conduce la anorexie.

Daca ai reusit sa pui cateva kilograme, ai grija sa pastrezi schimbarile alimentare pe care le-ai facut, altfel risti sa ajungi la greutatea initiala.