Sfaturi

Spune-mi ce mananci si iti spun cine esti!

Conform unui studiu realizat de nutritionisti in anul 2014, in Romania 7 din 10 femei nu stiu cum sa slabeasca. Tu ti-ai facut testul de slabit? Click aici pentru detalii. (P)

De curand, un celebru gastronom francez pe nume Jean Anthelme Brillant-Savarin a lansat dictonul “Spune-mi ce mananci si iti spun cine esti” bazandu-se pe o veche vorba indiana “Esti ceea ce mananci”.

In perceptia lui, personalitatea unui om poate fi decodificata in functie de preferintele pe care acesta le are pentru anumite alimente. Ideea lui nu este noua ci este aparuta inca din urma cu mii de ani, cand oamenii se clasificau intre ei dupa preferintele culinare.

Chiar daca fiecare planta si fiecare aliment ofera anumite pareri despre cei care le consuma, personalitatea umana s-a conturat in jurul a 3 plante principale: Graul, Orezul si Porumbul. Fiecare dintre cele 3 plante a reprezentat centrul alimentar pentru o anumita cultura, in momentele in care calatoriile si importurile de alimente erau aproape imposibile.

Asiaticii au adoptat orezul, Europenii s-au bazat pe elementele nutritive ale graului iar Americanii si-au pus amprenta pe calitatile porumbului si in jurul acestora au reusit sa creeze adevarate culturi alimentare, care dainuie pana astazi si spun nenumarate povesti.

Asa cum in jurul unui aliment major s-a construit o cultura si o civilizatie, fiecare individ si-a construit personalitatea in jurul alimentelor pe care le prefera si pe care le mananca, in asa fel incat, putem sa ne dam seama de calitatile sau defectele unei persoane in functie de preferintele alimentare, asa cum ne putem da seama de personalitatea ei in functie de gesturile pe care le face.

Spune-mi ce mananci si iti spun cine esti!

Bazandu-se pe aceste criterii, Brillant Savarin a reusit sa creeze un dictionar al alimentelor, care sa contureze personalitatea fiecaruia in functie de ceea ce mananca si in functie de sex. Iata cateva explicatii pentru cele mai uzuale alimente consumate in tara noastra.

O preferinta pentru paste denota curajul, harnicia, optimismul si capacitatea de a lua initiativa pentru el si calmul sau necesitatea de a proteja, pentru ea.

Cartofii in schimb, il fac pe el foarte tenace, un bun lider si o persoana foarte motivata sa invinga de fiecare data si pe ea usor cinica insa foarte inteligenta.

Mult apreciata ciocolata caracterizeaza masculul drept fiind prietenos si sensibil, uneori foarte vulnerabil si poate nehotarat. Femeia care mananca multa ciocolata are incredere mare in oameni si uneori poate fi putin prea naiva.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea