Sfaturi

Topul celor mai grave 3 greseli din timpul unei diete de slabit

O mama a doi copii a slabit 13 kg in 30 zile urmand o dieta generata de o aplicatie online de ultima generatie! Citeste aici intreaga poveste ce a uimit lumea. (P)

Prin definitie o dieta este un regim alimentar bine stabilit ce trebuie urmat cu mare atentie, acesta poate sa ne ajute sa slabim, sa ne detoxifiem corpul sau sa ne mentinem greutatea constanta. Daca o dieta nu este urmata cum trebuie aceasta poate sa fie mai periculoasa decat credem noi si in loc sa avem beneficii cum ar fi si firesc apar doar nemultumiri. Astfel din cauza ca interpretam de multe ori gresit ceea ce citim putem urma dieta gresit chiar fara sa ne dam seama crezand in tot acest timp ca procedam corect apar greselile din timpul unei diete de slabit.

Important este sa va pastrati ambitia indiferent daca lucrurile merg prost si rezultatele intarzie sa apara. Exact ca si in viata si intr-o dieta de slabit lucrurile nu merg mereu bine dar trebuie sa invatam sa le corectam si sa mergem inainte siguri pe noi. Am realizat un top al celor mai importante 3 greseli din timpul unei diete carora este bine sa le acordati atentie inainte sa va apucati sa urmati o dieta.

Infometarea prea drastica

Multe persoane cred ca pot sa slabeasca mai mult cu atat cat se infometeaza mai tare, lucru ce este total gresit din mai multe puncte de vedere. In cazul de fata, in cazul infometarii drastice, corpul nefiind alimentat cu substantele necesare prin alimentatia care i se ofera este nevoit sa apeleze la rezervele avute, iar in cazul in care socul este foarte mare acesta slabeste din masa musculara in loc sa consume din masa adipoasa. Acelasi simptom poate exista si in cazul unei monodiete sau a unui regim ce interzice alimente obligatorii pentru o buna functionare a corpului.

Reducerea numarului de mese

Un alt lucru total gresit este sa sari peste o masa sau chiar mai multe. Alimentatia corecta inseamna sa avem 3 mese principale zilnic plus 2 gustari facultative. In cazul in care se sare peste o masa (in special micul dejun sau cina), organismul isi va face automat mici rezerve de substante nutritive astfel incat chiar ne putem ingrasa.

Inlocuirea dietei cu medicamente de slabit

Multe femei nu au rabdare si isi doresc ca rezultatele sa apara peste noapte si fie abandoneaza dieta fie o inlocuiesc cu alta mult prea drastica sau cu diferite medicamente de slabit. Majoritatea medicamentelor de slabit existente in Romania sunt suplimente alimentare si nu inlocuiesc alimentatia echilibrata sau miscarea fizica in ciuda promisiunilor producatorilor. Astfel nu apelati la diferite capsule de slabit sperand ca o sa slabiti numai cu ajutorul lor, tot este necesar de o alimentatie adecvata si miscare fizica.

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea