Diverse

Totul despre vitamina B12

Care este ultima solutie a unui nutritionist atunci cand un pacient nu reuseste sa slabeasca, click aici pentru a afla! (P)

Vitaminele sunt cele care de cele mai multe ori ne ofera putere si energie. Ei bine, gama de vitamine este foarte larga insa exista si vitamine antianemice care actioneaza foarte bine cu orice organism.

Vitamina B12 este cea mai puternica vitamina impotriva anemiei, acumulandu-se atat in ficat, in rinichi si in plamani cat si in splina. Ei bine vitamina B12 se gaseste in alimente precum carnea de pui, de vita, de porc, dar si in ficat, in produsele lactate, in oua, in fructe de mare si in peste.

Care este cantitatea necesara de vitamina B12 pe zi? Pentru un adult 2.4 mcg sunt mai mult decat suficiente. Functiile acestei vitamine sunt in primul rand de echilibru pentru sistemul nervos. In plus vitamina B12 ne ajuta in procesul de reinnoire celulara si ajuta la maturizarea globulelor rosii care influenteaza atat oboseala cat si anemia.

Deasemenea, vitamina B12 este numai buna si pentru metabolism, contribuind sio la functionarea in parametrii normali a celulelor din maduva osoasa. Tot aceasta vitamina are si rol foarte bun pentru tractul gastrointestinal. Daca credeati ca asta e tot trebuie sa aflati si ca vitamina B12 este o piesa importanta si in protejarea celulelor hepatice, deoarece opreste depunerea grasimilor in ficat.

Deasemenea, trebuie sa stiti ca vitamina B12 este absolut necesara celor mici. Un copil se va dezvolta mult mai bine daca in timpul nasterii mama va consuma foarte multe alimente pe baza de vitamina B12. Daca mama nu va consuma deloc astfel de alimente, cei mici risca sa aiba mai multe probleme de sanatate atunci cand se vor naste.

Incercati sa consumati cat mai des alimentele care contin vitamina B12 deoarece numai asa va veti bucura de un organism sanatos, fara probleme de sanatate. Alegeti sa va protejati sanatatea din toate punctele de vedere deoarece aceasta este cea mai importanta!

Nici o parere


Hei! Parerea ta este importanta ;)

Spune-ti parerea