5 exercitii fizice pe care le poti face la birou

Unele locuri de munca vin la pachet cu o stare de sedentarism de care nu trebuie sa va lasati cuprinsi. Corpul are nevoie si de miscare, pentru a se mentine in forma si cu siguranta doriti sa aratati de milioane, oriunde si cu oricine mergeti. Este indicat ca din cand in cand atunci cand luati o mica pauza sa urmati o activitate fizica si chiar sa va odihniti ochii. Un minut pe zi daca tineti ochii inchisi este mai mult decat indicat.

Va propun cinci exercitii fizice la birou

Ai scari la birou? Folositi-le!
In primul rand, va recomand ca atunci cand aveti pauza sa folositi scarile de la birou (sau acasa) intr-un mod cat mai benefic. Astfel, puteti urca si cobori scarile de cateva ori. Astfel, va veti tonifia muschii si totodata va veti regla si respiratia. De asemenea, puteti incheia aceste exercitii prin a umple o sticla de apa de jumatate de litru cu apa. De ce? Pentru a o folosi ulterior pe post de gantera. In acest fel veti avea grija nu doar de picioarele dumneavoastra in timp ce folositi scarile, ci si de brate.

Ai grija de spatele tau si la birou!
Din cauza faptului ca aveti mult de lucru la birou, de cele mai multe ori uitati si sa va miscati, iar spatele dumneavoastra are de suferit. De aceea, va recomand sa ridicati umerii pana in dreptul urechilor, dupa care sa reveniti in prima pozitie si sa incepeti sa rotiti umerii in fata si in spate. Nu va opriti aici, in continuare este bine sa va ridicati de pe scaun si sa cautati o suprafata plana de care sa va lipiti spatele pentru a-l indrepta. Nu va opriti insa aici! Impreunati degetele si intindeti apoi mainile cat se poate de mult in fata si ridicati-le deasupra capului. Este important sa nu sariti peste masa de pranz (urmati pranzul recomandat de Slabescu) si sa faceti toate aceste lucruri de cel putin trei ori pentru a va simti mai bine!

Exercitii pentru gat
Un alt lucru pe care il puteti face la birou pentru a scapa de oboseala si pentru a va simti mai bine este ca in fiecare zi, de cel putin trei ori sa lasati capul in spate si mai apoi sa-l rotiti intr-un sens si in celalalt. In continuare, tineti barbia paralel cu solul. Rotiti capul catre stanga, dar si catre dreapta de cate cinci ori.

Folositi-va de scaun pentru exercitii fizice
O metoda deosebit de benefica pentru coapse este foarte usor de practicat la birou. Asadar, va recomand sa incercati sa atingeti partea inferioara a unui scaun din birou cu ambele calcaie. Cand ati ajuns facut acest lucru, incercati sa mentineti calcaiele cat mai mult in partea inferioara si apoi relaxati picioarele. Sau daca nu purtati fusta puteti urma unul din aceste exemple de exercitii pentru un posterior frumos.

Flotari la birou
Va recomand sa incercati flotarile la birou. Pentru a nu parea lipsiti de profesionalism, va puteti sprijini de birou sau de perete. Puteti face aceste exercitii fizice in timpul pauzei si astfel va veti simti mai bine.