Afla ce beneficii pentru sanatate aduce consumul de inghetata vara

Desi inghetata pare a fi spaima dietelor alimentare, in timpul verii este chiar recomandat sa consumam putina cantitate de inghetata, deoarece putem avea nenumarate beneficii pentru sanatate.

Inghetata, la fel ca si ciocolata, te face fericit! Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca inghetata este un aliment care stimuleaza centrii placerilor din creier (vezi dieta fericirii), intr-o modalitate asemanatoare cu alergatul, ascultarea unei melodii iubite sau cu savurarea unei ciocolate. Acest studiu s-a efectuat asupra unor persoane care au mancat inghetata de vanilie, ajungand la concluzia ca inghetata are un efect major asupra “zonelor fericirii” din creier, prin actiunea triptofanului care se gaseste in continutul de inghetata, mai exact in lapte si frisca.

Triptofanul ajuta la sintetizarea serotoninei, aceasta fiind bine-cunoscutul hormon al fericirii. Totodata, consumul inghetatei de ciocolata determina eliberarea endorfinei, adica al hormonului care ofera placere si, de asemenea, a fenaminei, aceasta fiind un excitant cerebral care alunga pe moment starea de somn sau de foame.

Afla ce beneficii pentru sanatate aduce consumul de inghetata vara

Principalele beneficii ale consumului de inghetata

Crezi sau nu, poti slabi mancand inghetata!
Chiar daca cei mai multi oameni cred ca atunci cand trebuie sa slabeasca, dulciurile nu au ce cauta in meniul lor alimentar (citeste si alte mituri despre alimentatie ca si acesta), acest lucru nu este in totalitate adevarat. Facand sport regulat si mancand, la ore fixe, preparate cu putine calorii, inghetata nu poate fi decat inofensiva. Mai mult decat atat, avand o restrictie totala asupra dulciurilor, oamenii tind sa devina depresivi si irascibili.

Inghetata iti curata rinichii
Datorita faptului ca inghetata este un produs alimentar cu un continut bogat de calciu, aceasta poate curata in mod eficient rinichii asemeni ceaiului de papadie despre care am scris aici, prevenind formarea pietricelelor in acea zona.

Doresti sa devii mai repede mama?
Consuma inghetata, un aliment care sporeste fertilitatea! Oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii au ajuns la concluzia ca femeile care tin diete alimentare slabe in grasimi sunt mai putin fertile decat femeile care consuma produse alimentare grase.

Se pare ca produsele lactate bogate in grasimi scad riscul infertilitatii cu 27% fata de lactatele “light” care, dimpotriva, cresc sansele de infertilitate cu 85%. Inghetata, fiind un aliment ce are la baza laptele gras, cu siguranta ar trebui sa fie inclus in meniul zilnic al femeilor care doresc sa devina mame in viitorul apropiat.