Pentru Alice Iotta, cura de slabire care a dat intotdeaua rezultate a fost aceea care presupune sa arzi mai multe calorii decat ai consumat. “Trebuie sa recunosc ca am dus mereu lupta cu kilogramele in exces si am iesit invingatoare numai atunci cand mi-am gasit echilibrul intre interior si exterior.”
“Cand esti in armonie cu tine si cu tot ceea ce te inconjoara, numai atunci iti poti asculta organismul si-i poti oferi exact CE si CAT are nevoie pentru a fi sanatos.” Alice Iotta prefera hrana vie in detrimentul celei procesate si aditivate.
“Un organism sanatos are nevoie de alegeri sanatoase. Alimentele trebuie sa fie consumate in stare cruda, pentru a beneficia de intregul lor continut de vitamine si minerale. Eu am exclus carnea demult din alimentatie si am inlocuit-o cu proteine vegetale.”
Ciocolata, o placere de nerefuzat
Alice Iotta crede ca cel mai greu, intr-o cura de slabire rapida, este sa mergi la evenimente mondene si sa nu poti gusta din preparatele delicioase care se servesc.
“Acestea au un continut care, de cele mai multe ori, incalca orice regula de asociere corecta a ingredientelor, doar satisfac papilele gustative si lasa urme greu de sters pe corpul nostru. Cu toate acestea, placerea mea vinovata este si va fi mereu ciocolata sub orice forma se gaseste ea. La ciocolata nu voi renunta nicicum.”
Arzi mai multe calorii decat ai consumat
Alice Iotta este de parere ca cele mai multe kilograme pe care le-a avut in plus au fost cele acumulate in timpul sarcinii, 23, pe care le-a dat jos relativ repede.
“O cura de slabit normala duce la un discomfort, este si normal acest lucru. Tocmai de aceea eu militez pentru un stil de viata sanatos, pentru combinarea corecta a alimentelor, pentru arderea caloriilor prin efort fizic sustinut si constant, astfel incat sa aducem beneficii, nu frustrari organismului. Cand se intampla sa iau 2-3 kilograme, prima masura este sa scad aportul caloric si sa intensific arderile, fara insa a suprasolicita organismul.”
Dieta raw
Dieta raw are la baza ideea ca majoritatea alimentelor sanatoase pentru organism trebuie sa fie consumate negatite. Cu toate acestea incalzirea unor mancaruri este acceptata atat timp cat temperatura ramane sub 40 de grade C. Prin gatire, se denatureaza enzimele care se gatesc in mod natural in mancare. Conform specialistilor in nutritie, enzimele reprezinta forta vie a hranei, care ajuta organismul sa digere si sa absoarba nutrientii. Daca abuzam de mancarea gatita, organismul este fortat sa depuna mai mult efort, producand mai multe enzime. De-a lungul timpului, lipsa enzimelor din alimente poate duce la probleme digestive, la deficit de nutrienti, la accelerarea procesului de imbatranire si la cresterea in greutate. Prin gatire, alimentelor le scade valoarea nutritionala. De exemplu, componentii anticancer din brocolli, precum sulforafanul, dispar in numar mare atunci cand broccoli este fiert. Anumite vitamine, precum vitamina C sunt distruse de caldura. Alte alimente, pe de alta parte, devin mai sanatoase dupa gatire. Un exemplu ar fi rosiile, care, fierte, contin de 3-4 ori mai mult licopen decat rosiile crude. Majoritatea oamenilor care urmeaza dieta raw sunt vegani. Altii consuma produse animale raw, precum laptele de vaca, branza facuta din lapte crud, sashimi, peste crud, carpaccio (carne cruda).
Ce avantaje are dieta raw?
Unii oameni care urmeaza dieta raw cred ca aceasta are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care: cresterea energiei, un ten mai curat, pierderea kilogramelor in plus, un risc mai scazut la boala.
Dieta raw contine mai multe grasimi trans si grasimi saturate decat dietele obisnuite. De asemenea, presupune un consum mai mic de sare si zahar, in favoarea potasiului, magneziului, acidului folic, fibrelor, vitaminei A si a antioxidantilor, toate acestea fiind asociate cu un risc mult mai mic ale inimii, diabet sau cancer. Dieta raw nu este recomandata persoanelor ce vor sa slabeasca repede fara prea mult efort. Dieta raw este un stil de viata diferit de obisnuit si necesita o buna organizare, multe din preparatele acestei diete fiind amestecate, tocate sau deshidratate in bucatarie. Ca in multe alte diete, si in dieta raw alcoolul, zaharul si cafeaua trebuiesc evitate pe tot posibilul.
Cine mai este si Alice Iotta asta ca nu am mai auzit de ea pana acum ?
Are o mare dreptate Alice Iotta deoarece prin preparare, indicele glicemic al alimentelor se schimba, de multe ori in crestere.
@Diana: Aice Iotta este o MARE vedeta. Ce este drum, este ca arata super bine 😀