Uleiul de nuci da o aroma aparte acestui preparat. Folositi ulei de cea mai buna calitate, de preferinta cel libanez, se comercializeaza de obicei in supermarketurile de renume si in magazinele de delicatese. Evitati-l pe cel cu aroma foarte slaba comercializat in magazinele cu produse sanatoase. Timpul de preparare al acestei retete este de 15 minute, iar cel de gatire este de 5 minute.
100 g sunca prajita, crocant
100 g slanina
125 g rosii cireasa taiate in bucati
120 de cascaval Emmentaler, taiat cubulete
120 g fasole pastai de calitate superioara, cu capetele taiate
8 masline negre, fara samburi
250 g salate combinate cum ar fi frunze de Lollo Rosso, salata verde, rucola
ulei de nuci de calitate
Sosul din ulei de nuci
4 linguri otet din vin rosu
3 linguri otet de sherry
2 linguri mustar de Dijon
150 ml ulei de floarea soarelui
2 si 1/5 linguri ulei de nuci de calitate
un praf de sare
Incalziti cuptorul la 225 grade C. Puneti sunca intr-o tava si lasati-o pentru cateva minute, pana ce devine crocanta, apoi indepartati uleiul folosind servetele din hartie. Pentru a evita ca sunca sa se onduleze pe margini, asezati inca o tava deasupra ei.
Intre timp, rumeniti slanina intr-o tigaie pana ce capata o crusta aurie. Eliminati surplusul de ulei folosind servetele din hartie.
Lasati rosiile cireasa sa se scurga intr-o strecuratoare dupa ce ati presarat deasupra lor sare de mare.
Pentru a prepara sosul, puneti toate ingredientele intr-un borcan cu capac si agitati bine. Puteti pastra restul de sos timp de 4 saptamani in frigider.
Amestecati usor sunca, slanina, rosiile, cascavalul si maslinele intr-un bol mare. Stropiti cu sos din ulei de nuci. Intr-un bol separat turnati ulei de nuci peste frunzele de salata. Adaugati sare si piper proaspat macinat pentru gust.
Asezati pe rand cate un strat de salata si unul de slanina in castroane sau farfurii.
Leave a Comment