Bicicleta eliptica sau banda de alergat

Antrenamentele cardio reprezinta cheia oricarei rutine de pierdere in greutate, ardere rapida de calorii sau eliminare a grasimii inestetice. Atat banda de alergat cat si bicicleta eliptica asigura un antrenament cardio eficient, insa atunci cand vine vorba de pierdere in greutate, conteaza foarte mult care dintre aceste doua aparate este folosit.

Alegerile alimentare sanatoase sunt, de asemenea, cruciale. Daca te vei hrani cu produse fast-food, dulciuri si bauturi carbogazoase, nu vei obtine niciun rezultat benefic, in ciuda eforturilor tale.

Banda de alergat pentru pierderea in greutate

Plimbarile ocazionale pe banda de alergat nu iti vor oferi un efect de slabire, asadar, daca doresti rezultate semnificative, va trebui sa te antrenezi zilnic sau de cel putin 4-5 ori pe saptamana, timp de 20-40 de minute.

Intr-o jumatate de ora, o persoana de 70 de kilograme arde 122 de calorii daca merge usor pe o banda de alergat, arde 226 de calorii daca alearga cu circa 10 kilometri pe ora si elimina 432 de calorii daca alearga cu circa 14 kilometri pe ora.

Alergarea rapida pe banda de alergat va oferi, de asemenea, o tonifiere mai buna si o modelare frumoasa a muschilor fesieri. Chiar daca, aparent, se lucreaza doar muschii picioarelor intr-un antrenament pe banda de alergat, toti muschii sunt pusi in miscare in acest timp.

Bicicleta eliptica pentru pierderea in greutate

Bicicletele eliptice ofera o gama vasta de niveluri de rezistenta. Aceste aparate sunt excelente pentru cei care doresc atat sa slabeasca, cat si sa isi tonifieze musculatura corporala. Folosirea bicicletei eliptice intr-un ritm alert va arde, in mod evident, mai repede caloriile, asadar, ofera rezultate mai bune.

O sesiune medie de mers pe bicicleta eliptica va oferi o ardere de aproximativ 335 de calorii pentru o persoana de 70 de kilograme, desi acest numar variaza in functie de intensitatea antrenamentului. De asemenea poti alege si un stepper care este asemanator ca principiu cu o bicicleta eliptica, am comparat aici aceste doua categorii de produse.

Eliminarea grasimii inestetice

Pierzi in greutate atunci cand arzi grasimile din corpul tau, iar acest lucru se intampla atunci cand mananci mai putine calorii decat consumi pentru energie. Cu toate acestea, efectuarea unor exercitii fizice intr-o anumita zona a corpului nu va determina eliminarea grasimii instetice din zona lucrata.

In schimb, va intari musculatura zonei antrenate. Antrenandu-te, insa, pe o banda de alergat sau pe o bicicleta eliptica, vei stimula circulatia sangelui si vei arde mult mai usor caloriile din corpul tau, eliminand, totodata, grasimea inestetica ce se acumuleaza pe abdomen, fese, brate, etc.