Bicicleta eliptica sau stepper

La prima vedere, stepperul si bicicleta eliptica par a fi foarte asemanatoare dar exista multe diferente intre acestea. Platformele pentru picioare ale acestor aparate (vedeti lista completa de aparate ce trebuie sa le aveti acasa) sunt folosite in moduri diferite si, totodata, ofera diferite tipuri de programe de antrenament. Identificarea obiectivelor tale de fitness te va ajuta sa alegi in mod eficient aparatul cu ajutorul caruia iti vei efectua cel mai optim antrenament cardio si de slabire. Bicicleta-eliptica-magnetica

Arderea caloriilor

Daca obiectivul tau principal este sa arzi calorii si sa scazi in greutate, bicicleta eliptica este o alegere mai buna decat stepperul. Cateva date publicate in anul 2004 de catre specialistii de la Scoala Medicala Harvard prevad faptul ca 30 de minute de exercitii normale pe o bicicleta eliptica vor arde in jur de 335 de calorii in cazul unei persoane de 70 de kilograme.

In schimb, daca o persoana de 70 de kilograme se antreneaza in ritm mediu pe un stepper timp de 30 de minute, aceasta va arde in jur de 223 de calorii. Acest lucru inseamna ca bicicleta eliptica te poate ajuta sa slabesti cu 50% mai mult decat te poate ajuta stepperul.
stepper-slabit

Definirea musculaturii

Antrenamentele cu stepperul sunt extrem de eficiente pentru definirea si tonifierea musculaturii, conform celor de la Colegiul American de Medicina Sportiva. Miscarea pe un stepper este axata aproape in intregime pe partea de jos a corpului, iar atunci cand intensitatea aparatului este ridicata, muschii picioarelor depun o forta foarte mare pentru a putea pedala corect. In timp ce stepperele te ajuta sa iti construiesti musculatura picioarelor, inertia pedalarii reduce o parte din munca pe care o depune corpul tau.

Bicicletele eliptice ofera un antrenament complet pentru toate membrele, in timp ce stepperele se concentreaza mai mult asupra partii inferioare ale corpului. Unele modele de steppere, numite alpinisti, au un ghidon care se misca in sus si in jos pentru a pune in miscare si partea superioara a corpului.


Vizualizai aceasta prezentare video pentru a invata cum se lucreaza corect cu un stepper cum este si cel recomandat mai sus.

Cele mai multe steppere au o bara stabila pentru maini, care permit odihnirea bratelor in timpul antrenamentelor. Un dezavantaj al bicicletelor eliptice (vedeti aici detalii) este faptul ca acestea nu pot schimba lungimea pasului, ceea ce poate fi destul de deranjant pentru cei care au picioare prea mici sau prea mari. Lungimea reglabila a pasului este o caracteristica disponibila doar la modelele mai scumpe.

oferta-stepper-bicicleta-eliptica