Caloriile negative te ajuta sa slabesti mancand

Exista alimente care necesita un numar mare de calorii pentru a putea fi procesate de organism decat numarul caloriilor pe care il contin. O dieta bazata pe astfel de alimente este dieta cu calorii negative. In continuare iti voi prezenta o lista cu cateva exemple de alimente cu calorii negative.

Telina
Este un aliment de baza in multe diete deoarece 100 g de telina contine 19 calorii. Poti manca oricata telina doresti pentru ca procesul de preparare si digestie implica consumarea unui numar mai mare de calorii decat contine ea. De asemenea aceasta leguma contine o substanta benefica impotriva cancerului la ovare si este si un bun antiinflamator.

Salatele si ceapa verde
Mai ales primavara cand apar salatele si ceapa verde este foarte bine sa incepi sa consumi astfel de alimente si ca o dieta de dezintoxicare a organismului. Iti poti face salate, insa fara sosuri care sa contina multe grasimi.

Taitei din alge
Acestia se gasesc in supermarketuri si au beneficiul ca dau senzatia de satietate mult timp dupa ce i-ai consumat. Se poti gati si sub forma de supa, sau pot fi buni substituenti ai pastelor cu sosuri care sa nu contina multe grasimi.

Muraturile
Conservele de castraveti murati sunt surse de calorii negative. Desigur conservarea lor nu trebuie sa contina zahar deoarece zaharul are un aport caloric foarte mare.

Grapefruitul
Este unul dintre putinele fructe care au aport caloric foarte redus datorita faptului ca el contine naringenina. Aceasta substanta este un antiinflamator bun si ajuta ficatul sa arda grasimile. Desigur poti incerca dieta cu grapefruit care este foarte eficienta.