Cat de util este un aparat de vidat pentru sanatate

Se spune ca mancarea, daca nu este pastrata intr-un sistem vidat, se altereaza din cauza oxigenului si a umezelii. Si, cu siguranta, nimeni nu isi doreste sa consume mancare stricata, alterata sau invechita. Din fericire, in ziua de azi exista mai multe solutii care ne ajuta sa pastram mancarea in stare proaspata, cea mai eficienta si cea mai simpla fiind aparatul de vidat.

Aparatul de vidat este conceput in asa fel incat sa blocheze accesul aerului si al umezelii in ambalajul in care se pastreaza mancarea. Ambalajul poate fi atat sub forma unei pungi, cat si in forma de recipient. Aparatul de vidat functioneaza in ambele cazuri. In urma inchiderii ambalajului cu un aparat de vidat, se recomanda totusi ca mancarea sa se pastreze intr-un loc cu temperaturi scazute, de preferat in frigider, deoarece frigul ajuta si mai mult la prevenirea alterarii si deshidratarii produselor alimentare.

Sa luam, de exemplu, fructele si legumele. Se stie ca acestea se deshidrateaza si se strica rapid in frigider daca sunt pastrate intr-un recipient neacoperit. Ei bine, sigiland recipientul cu ajutorul aparatului de vidat, legumele si fructele vor rezista in stare proaspata mai mult timp in frigider, putand fi consumate chiar si dupa cateva zile bune.

De asemenea, aparatul de vidat te ajuta sa scapi de folosirea caserolelor, pungilor de aluminiu si a altor obiecte pe care le folosesti in mod obisnuit la pastrarea produselor alimentare in frigider. Toate aceste recipiente enumerate mai sus pot parea o solutie buna, insa doar daca doresti ca mancarea sa reziste in frigider pentru o zi sau doua.

Pungile si recipientele sigilate cu ajutorul aparatului de vidat te ajuta sa stochezi alimentele in frigider pentru mai mult timp, indiferent ca este vorba de mezeluri, branzeturi, legume sau fructe. Desi pare, la prima vedere, a fi un moft, daca stai sa privesti problema din punct de vedere al sanatatii, vei ajunge la concluzia ca acest aparat ar putea fi benefic pentru tine, daca nu chiar obligatoriu.

Principalele tipuri de aparate de vidat

Pe piata exista, in general, trei tipuri de aparate de vidat. Exista aparat de vidat cu duza retractabila, aparat de vidat tip clema si aparat de vidat tip cuva.

Cel cu duza retractabila este folositor atat pentru sigilarea produselor alimentare uscate cat si pe cele lichide sau umede. Practic, acest aparat contine o duza care, atunci cand este bagata in interiorul pungii, actioneaza prin indepartarea oxigenului si umiditatii.

Aparatul de vidat tip clema este, probabil, cel mai potrivit pentru o bucatarie obisnuita. Dispozitivul are atasat in lateral o fanta in care se baga recipientul pentru a fi sigilat, imediat dupa ce ii elimina aerul si umezeala.

Ultimul aparat de vidat, cel tip cuva, este considerat a fi cel mai performant dintre toate, deoarece videaza orice tip de aliment in interiorul cuvei. Din pacate aceste aparate de vidat s

Care este cel mai bun aparat de vidat

Eu personal va recomand modelul Gorenje VS110W deoarece nu o sa il utilizati in scop industrial ci doar pentru alimentele dumneavoastra. Acest model are o multime de avantaje dintre care cel mai semnificativ este pretul. Analizand raportul calitate – pret acest aparat de vidat este cea mai buna alegere.

Are o putere de 110 W si vine echipat cu cate 5 pungi de 2l si 1l (vacuum) ceea ce inseamna ca trebuie sa va mai achizitionati separat cel putin un set de pungi pentru acesta.