Ce beneficii are ceaiul de chimen dulce

Este cunoscut faptul ca semintele de chimen dulce au un continut crescut in vitamina B si C, contribuind astfel la reducerea colesterolului si intarirea sistemului imunitar, mai ales pe perioada iernii atunci cand organismul este slabit. Avand si un continut bogat in fibre, chimenul dulce contribuie la buna functionare a sistemului digestiv si poate trata diverse afectiuni ale acestuia.

Ceaiul de chimen dulce ajuta la slabit

S-a confirmat faptul ca o cana de ceai de chimen dulce te poate ajuta sa dai jos kilogramele in plus, actionand ca un inhibator al apetitului culinar, astfel veti consuma mai putine alimente fara a resimti senzatia de foame.

Este in acelasi timp si un bun laxativ si diuretic, stimuland accelerarea metabolismului astfel incat sa arda cat mai multe calorii. Datorita acestor proprietati, are rezultate uimitoare in curele de slabit si de detoxifiere ale organismului.

Ce beneficii are ceaiul de chimen dulce

Ceaiul de chimen dulce isi face efectul in timp, astfel beneficiile sale vor aparea dupa o perioada indelungat. Din acest motiv este recomandat sa consumati zilnic o cana din acest ceai.

Cum se prepara ceaiul de chimen dulce?

Cea mai buna reteta a ceaiului de chimen dulce este sa il combinati cu ceaiul de urzica. La 3 cesti de apa se adauga o lingura cu seminte de chimen dulce si doua linguri de urzica, apoi se lasa la fiert cateva minute, pana cand ceaiul prinde culoare.

Daca vreti sa preparati ceai de chimen simplu, fara alte adaosuri, se pun 4 linguri de seminte la un litru de apa si dupa ce se fierbe timp de 5 minute, se lasa la infuzat o perioada de timp. Este recomandat sa consumati 3-4 cani de ceai pe zi, fie cald sau rece, dupa preferinte.

Desi efectele acestei plante sunt atat de benefice organismului uman, trebuie tinut cont faptul ca nu se recomanda femeilor insarcinate, sau persoanelor ce sufera de epilepsie. Deasemenea, consumul exagerat de ceai de chimen dulce poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv, sau poate chiar sa devina toxic, asadar trebuie consumat responsabil, in cantitatile mentionate mai sus.