Ce este si la ce se refera medicina anti-aging

Medicina a evoluat atat de repede, lucru imbucurator pentru toti oamenii, incat s-au gasit remedii pentru multe boli care din nefericire pun stapanire pe noi. Pentru femeile dar si barbatii din ziua de azi conteaza foarte mult aspectul fizic astfel inat recurg la diete, merg la sala, folosesc creme anticelulitice, toate pentru a avea silueta ideala. Insa dupa o varsta apar probleme de sanatate care impiedica efortul sau dietele stricte care ajuta la infrumusetarea siluetei.

Nu ne ramane decat sa privim in urma cu regret si sa ne para rau ca timpul a trecut si ca am fortat organismul atunci cand trebuia sa-l intarim. Pe langa acestea batranetea are bolile ei specifice: Alzheimer, Parkinson, paralizie, osteoporoza care apar in special la cei trecuti de 40 de ani.

Despre medicina anti-aging

Medicina anti-aging este o inovatie in medicina romaneasca si consta in incetinirea procesului de imbatranire. Nu trebuie uitat faptul ca imbatranirea incepe o data cu scaderea numarului de hormoni din organism. Medicina anti-imbatranire presupune implementarea unor tratamente pe baza de hormoni, care ajuta la pastrarea vitalitatii organismului dar si a aspectului fizic placut fiind o combinatie de tip medical cat si de tip cosmetic.

Pe langa aceste tratamente cu hormoni de crestere sa adauga suplimente nutritionale, portii crescute de antioxidanti si vitamine, un program de exercitii fizice zilnice dar si tratamente medico-chirurgicale.
Medicina anti-aging se bazeaza in primul rand pe hormonul de crestere HGH, fiind o proteina eliberata de glanda pituitara, care scade dramatic o data cu inaintarea in varsta. Reducerea cantitatii de hormoni de crestere duce la dezintegrarea organismului uman si la imbatranire. Terapia pe baza de hormoni HGH presupune obtinerea unor avantaje cum ar fi:

– refacerea tineretii pielii
– imbunatatirea functiei cardiace si pulmonare
– ared grasimile si creste masa musculara
– reduce nivelul de stres (citeste si dieta antistres ideala pentru studenti), intretinand o atitudine pozitiva
– mareste calitatea somnului

Inainte de a apela la acest tip de terapie trebuie sa-ti schimbi conceptiile in mare parte, sa-ti educi gandurile si sa elimini stresul. Mergi la medicul specialist pentru o evaluare riguroasa a analizelor de sange fiind cea mai buna metoda in determinarea inceperii tratamentului deoarece terapia anti-aging poate dura 2, 3 ani iar controlul se poate intinde de-a lungul intregii vieti.

Batranetea nu trebuie sa fie un handicap daca stim sa imbatranim frumos si sanatos, fiecare perioada a vietii avand bucuriile si frumusetile ei. Tineretea este mai mult o stare de spirit, ea vine din interior si se revarsa in activitatile zilnice prin energia manifestata. Aceasta energie interioara poate fi capatata din doua surse:

1. alimentatie
2. gandire

Alimentatia ajuta la amanarea imbatranirii prin consumul varitat al lor, insa cele mai indicate sunt fructele si legumele. Bananele (citeste incredibila dieta cu banane) sunt fructele care mentin elasticitatea pielii prin valoarea de potasiu cuprinsa, iar varza rosie contine sulf si iod din abundenta benefice eliminarii toxinelor din organism care afecteaza si textura pielii.

Ouale sunt o sursa extrem de importanta de fier si previn caderea parului mentinandu-i totodata netezimea. Consumate cu regularitate aceste alimente au puterea de a ne pastra parul, pielea si intreg organismul ca la 20 de ani.