Ceai verde versus ceai negru

Ceaiul a devenit in timp o bautura foarte cautata de catre toate popoarele. Cu o istorie care a inceput inaintea erei noastre, ceaiul este astazi prezent in toate magazinele, fiind disponibil in mai multe arome. La un moment dat, chinezii chiar organizau periodic diferite concursuri de recunoastere a ceaiurilor. Aceasta era una dintre modalitatile lor de petrecere a timpului liber.

In prezent, ceaiul este indicat pentru tratarea mai multor boli, dar si pentru cei care doresc sa urmeze o cura de slabire. Asadar, va voi prezenta cateva aspecte legate de ceaiul verde, respectiv cel negru. In primul rand, trebuie sa stiti ca puteti obtine ceai verde prin doua metode. De exemplu, cea mai cunoscuta posibilitate este aceea prin care expuneti frunzele la abur. De precizat este faptul ca in cultura chinezeasca, ceaiul verde se pregateste prin uscarea frunzelor in tigaie, urmand ca ulterior sa fie preparata propriu zis bautura. La pol opus, pentru a pregati ceai negru trebuie sa oxidati in totalitate frunzele inainte de a le usca. Mai apoi, fruzele se incalzesc si trebuie sa le sortati pe tipuri de calitate.

Beneficiile ceaiului negru

1. Trebuie sa stiti ca un consum constant de ceai negru duce la o reducere substantiala a dezvoltarii tumorilor de orice tip. Un studiu recent realizat pe ceai negru a aratat faptul ca acesta duce la distrugerea unor celule ce sunt in stransa legatura cu cancerul de rect si de colon.

2. Mai apoi, daca veti consuma ceai negru veti putea reduce si posibilitatea aparitiei unei infectii virale. Astfel veti capata o imunitate mai mare in fata bacteriilor si a virusilor.

3. Un alt avantaj al consumului de ceai negru este acela ca veti elimina mai repede toxinele din corp.

4. Nu in ultimul rand, consumand ceai negru veti putea indeparta mai usor oboseala si veti avea o stare de spirit mult mai buna.

Beneficiile ceaiului verde

1. In primul rand, cel mai cunoscut beneficiu in ceea ce priveste consumul de ceai verde este faptul ca el este folosit mai ales de catre cei ce doresc sa scape de kilogramele in plus. In acelasi timp, ceaiul verde duce la detoxifierea organismului.

2. Un alt avantaj in ceea ce priveste ceaiul verde este acela ca el facilitateaza arderea caloriilor, lucru care va va face sa va simtiti mai bine, atat din punct de vedere psihic, dar si fizic.

3. Ceaiul verde este consumat de asemenea si de catre cei care doresc sa previna aparitia unui accident vascular cerebral.

4. Daca aveti obiceiul de a bea cafea zilnic, atunci va recomandam sa o inlocuiti cu ceai verde. De ce? Pentru ca aceasta bautura contine cantitatea de cofeina de care are nevoie organismul dumneavoastra. In acest fel vei putea elimina din rutina ta cafeaua cu mult zahar si lapte.

Atunci cand va ganditi la ce sa alegeti intre ceaiul verde si cel negru, este bine intai sa meditate la efectele pe care doriti sa le obtineti. Asadar, puteti face acest lucru in urma studierii atente a beneficiilor precizate mai sus.