Cele 9 reguli de aur pentru slabire rapida

1

nu sariti peste nici o masa, in special peste pranz. Mancati pana va saturati si amintiti-va ca numararea caloriilor este inutila. Urmati principiile de baza mancand trei mese echilibrate pe zi.

2

exista doua optiuni pentru micul dejun, totusi eu il recomand pe cel de aici. Prima, micul dejun cu carbohidrati si proteine, poate contine paine bogata in fibre, dar nu si grasimi saturate. A doua optiune, micul dejun cu proteine si lipide, exclude carbohidratii. Deoarece aceasta masa este bogata in grasimi saturate, nu ar trebui s-o aveti in meniu decat de doua ori pe saptamana.

3

sunt doua tipuri de pranz si cina. Prima optiune e masa cu proteine si lipide, consistenta in proteine si carbohidrati cu IG de 35 sau mai mic. Potiunea a doua, masa cu carbohidrati bogati in fibre, contine carbohidrati cu un IG de pana la 50, dar nu si grasimi saturate.

4

mancati pana la patru mese cu carbohidrati bogati in fibre pe saptamana. Mesele pot sa contina carbohidrati cu un IG de pana la 50, dar trebuie neaparat sa aiba putine grasimi saturate.

5

pranzul si cina sunt foarte asemanatoare, insa cina dumneavoastra ar trebui sa fie mai usoara decat pranzul, adica ar trebui sa contina mai putina grasime si mai multe vegetale cu IG scazut.

6

eliminati zaharul sub toate formele lui, nu numai deserturile, ci si carbohidratii cu IG ridicat (vedeti lista completa) care s-ar putea sa contina zahar ascuns, de exemplu bauturile, supele, gemurile si diversele condimente.

7

evitati cofeina, deoarece ea determina pancreasul sa secrete insulina. Asadar fara cafea, sucuri cu cofeina si ceaiuri negre puternice; in schimb, beti ceai slab sau din plante, cafea de slabit decofeinizata si apa.

8

limitati consumul de alcool si nu beti niciodata pe stomacul gol. Aveti voie un pahar de 10 cl de vin sau un pahar de 10 cl de bere la pranz sau cina, cu conditia sa luati o gustare cu proteine si lipide sau sa fi mancat ceva inainte sa beti prima inghititura.

9

evitati sa mancati grasimi saturate in combinatie cu carbohidrati cu IG de peste 35. Este admisa o cantitate de grasimi monosaturate, cum ar fi uleiul de masline, sau grasimi polisaturate, intalnite in pestii cu carne grasa, cum e somonul. Uleiul de peste nu ingrasa.