Cele mai noi studii realizate pe mai multe cure de slabire arata ca o dieta foarte saraca in carbohidrati nu este o metoda buna de a scapa de kilograme, pentru ca exarcerbeaza pofta de carbohidrati si incetineste metabolismul. Drept rezultat, dupa o scurta perioada de slabire, se reinstaleaza kilogramele pierdute.
Atunci cand te trezesti de dimineata, corpul este pregatit sa cauute hrana, metabolismul este la turatie maxima, iar nivelurile de cortizol si adrenalina sunt la cotele dele mai inalte. Creierul are nevoie de energie imediat si daca nu mananci sau mananci prea putin, creierul trebuie sa gaseasca alta sursa de combustibil. Pentru a face acest lucru, se activeaza un sistem de urgenta care extrage energia din muschi, distrugand astfel tesutul muscular prin acest proces.
Pe de alta parte, nivelul de serotonina din creier este ridicat dimineata, ceea ce inseamna ca senzatia de pofta este scazuta la micul dejun. Pe parcursul zilei, nivelul de serotonina scade, declansand pofta de ciocolata, prajituri si altele asemenea. Mancand aceste alimente, vei creste nivelurile de serotonina dar in acelasi timp corpul incepe sa asocieze acest proces cu senzatia de placere, creand un ciclu de dependenta.
Pentru a combate atat ciclul de dependenta, foamea si inebitabil aportul de calorii, a fost conceputa dieta Big Breakfast. In acest plan de alimentatie, micul dejun cuprinde aproximativ jumatate din caloriile zilnice din: lapte, 120 g carne, doua felii de branza, doua portii intregi de cereale, 35 g din orice aliment cu continut mare de calorii si 35 g ciocolata cu lapte sau bomboane. In restul zilei, mesele sunt formate din proteine si legume.
Oamenii de stiinta au descoperit o modalitate de a preveni tentatiile care se ivesc pe parcursul unei cure de slabire. Din cauza acestora cei care tin dieta ajung sa o abandoneze si, pana la urma, se ingrasa la loc. Iata ce recomanda cercetatorii: un mic dejun bogat in carbohidrati si proteine apoi adopta o dieta slaba in calorii, slaba in carbohidrati pentru restul zilei.
Leave a Comment