Combinatii de alimente ce iti detoxifica corpul instant

Detoxifierea este un proces natural de neutralizare sau eliminare a substantelor toxice din organism. Toxinele sunt toate substantele care prezinta un potential de afectare a tesuturilor corpului, inclusiv a deseurilor rezultate din activitatea normala a celulelor, cum ar fi amoniacul, acidul lactic si homocisteina. Ficatul, intestinele, rinichii, plamanii, pielea, sangele si sistemul limfatic lucreaza impreuna pentru a se asigura ca toxinele sunt transformate chimic in compusi mai putin nocivi si eliminati din organism.

Ce este o dieta de detoxifiere?

Desi detoxifierea este gandita, in primul rand, ca un tratament pentru alcool sau dependenta de droguri, termenul este, de asemenea, folosit pentru a scoate toxinele din organism, cu ajutorul unei diete alimentare eficiente.

Exista mai multe tipuri diferite de diete de detoxifiere. In general, o dieta de detoxifiere se tine pe un termen mai scurt si are urmatoarele scopuri:

– Minimizeaza cantitatea de substante chimice ingerate (de pilda, prin consumul alimentelor organice);

– Pune accentul pe alimentele care furnizeaza vitamine, minerale si antioxidanti, acestea fiind principalele substante esentiale de care are nevoie organimsul pentru detoxifiere.

– Contine produse alimentare bogate in fibre si apa, care accelereaza scoaterea substantelor chimice din corp prin cresterea frecventei de tranzit intestinal si urina.

Iata ce combinatii de alimente iti detoxifica organismul in mod instant:

Ceapa si usturoiul
Aceste legume extrem de sanatoase pentru organism sunt, de asemenea, un real ajutor atunci cand vine vorba de cea mai buna functionare a ficatului, imbunatatindu-i sarcinile normale.

Leguminoasele
Boabele de fasole, mazarea si lintea au in componenta foarte putin zahar, avand astfel proprietati de detoxifiere pentru organism si fiind extrem de benefice procesului de digestie. Consumand preparate culinare care au la baza leguminoasele, organismul tau se va purifica mult mai bine decat in mod normal.

Produsele din soia
Aceste alimente sanatoase nu numai ca inlocuiesc cu succes carnea (vedeti aici lista completa a alimentelor interzise intr-o dieta de detoxifiere), dar si accelereaza detoxifierea organismului. Adaugand la mesele normale laptele din soia, branza din soia sau garniturile din soia, vei constata ca ai mai multa energie in viata de zi cu zi, iar sanatatea ta este mult mai puternica.