Cum sa iti opresti pofta de mancare din timpul noptii

Multi oameni se confrunta cu o problema destul de grava: pofta nestapanita de a manca in timpul noptii. Desi pare o problema inofensiva, aceasta duce frecvent la ingrasare si la o dereglare a metabolismului, in conditiile in care noaptea, corpul nu poate sa proceseze mancarea la fel de bine ca pe timpul zilei.

Din acest motiv, daa ai o problema de acest fel, este bine sa incerci sa o rezolvi. Rezolvarea este simpla si nu trebuie sa va sperie. Pentru a putea scapa de poftele alimentare de la miezul noptii (citeste si despre importanta odihnei in timpul dietei), este bine sa respecti cateva reguli deosebit de importante.

Cum poti scapa de poftele alimentare din timpul noptii

Mananca micul dejun
Unul dintre motivele pentru care iti place sa mananci noaptea, este faptul ca sari peste micul dejun. Aceasta masa este cea mai importanta din zi, deoarece iti ofera o doza foarte mare de energie (cititi meniul pentru un pranz energizant) si te ajuta sa treci peste zi cu optimism si cu sanatate maxima. Asigura-te ca prima masa a zilei are alimente bogate in proteine si numerosi nutrienti. Poti manca oua, lactate, nuci, semnite, etc sau poti urma dieta Crono prezentata aici, o dieta in care se pune mare accent pe alimentatia potrivita in functie de ora.

Mananca regulat
Daca nu ai un program regulat al meselor, ar trebui sa iti faci unul. Faptul ca esti la munca si nu poti sa mananci regulat, nu este o scuza. Cu siguranta ai o pauza de 10-15 minute in care te poti alimenta asa cum trebuie. Foloseste-o si creaza-ti un program de masa cat mai fix. In felul acesta, daca mananci dimineata si la pranz bine, masa de seara nu va mai necesita alimente deosebit de consistente;

Evita dulciurile
Da, este neplacut sa nu mananci dulciuri, insa din pacate sunt nesanatoase. Sucurile acidulate, ciocolata cu mult zahar sau alte produse ce contin zahar procesat ar trebui sa fie eliminate pe cat posibil din alimentatie. Daca nu te poti abtine, poti incerca sa lemananci dimineata, insa nu in cantitati industriale. Sau poti apela la diverse produse cum sunt prezentate si cele de aici, produse eficiente impotriva poftei de dulciuri.

Dormi
De multe ori, pofta de mancare din timpul noptii apare datorita faptului ca ora 1 sau 2 te prinde in picioare. Acest lucru trebuie sa se piarda in trecut iar somnul trebuie sa devina o prioritate pentru tine. Este neaparata nevoie sa prinzi macar cateva ore de somn intre 22:00 si 2:00;

Fa cat mai mult sport
Prin sport, corpul tau arde caloriile inutile si devine mult mai eficient in ceea ce priveste anumite procese. Din acest motiv, daca faci sport, sansele sa dormi neintors si sa nu mai ai pofte de mancare la miezul noptii sunt destul de mari.