Cum sa slabesti consumand ceai de iasomie

Din peste 200 de specii de iasomie existente pe glob, doar una se poate consuma ca ceai, avand efecte benefice asupra organismului. Chinezii sunt mari consumatori de astfel de ceai, pe langa ceaiul verde despre care am vorbit intr-un alt articol, obisnuind sa consume ceai de iasomie in special pe timpul iernii pentru intarirea sistemului imunitar.

Proprietati si actiuni terapeutice ale ceaiului de iasomie

Datorita capacitatilor sale de accelerare a metabolismului, ceaiul de iasomie este des folosit in curele de slabire (vezi aici care iti este cel mai recomandat ceai pentru slabit), avand in acelasi timp proprietati relaxante si de stimulare a circulatiei sangelui. Acesta nu are efecte energizante precum ceaiul verde, astfel poate fi consumat chiar si pe timpul noptii.

Regland tensiunea arteriala, ceaiul de iasomie imbunatateste circulatia sangelui, dar are si efect afrodisiac. Poate fi un bun adjuvant in perioadele de stres dinaintea examenelor si are chiar si proprietati de calmare si regenerare a energiei fizice, regland presiunea sangelui.

Cum sa slabesti consumand ceai de iasomie

Cum se prepara infuzia de ceai de iasomie

Atunci cand prepari infuzia de iasomie, trebuie sa acorzi o mai mare atentie temperaturii apei, decat in cazul altor ceaiuri pentru slabit (vezi lista completa cu acestea) pe care le consumai pana acum. Apa trebuie sa fie incalzita la minimum 100 de grade celsius. Pentru acest lucru, trebuie mai intai sa fierbem apa pana cand da in clocot, dupa care o lasam la foc mic inca 2 minute, perioada la sfarsitul careia luam ceainicul de pe foc si adaugam 2 linguri cu frunze de ceai de iasomie.

Pentru pastrarea calitatilor ceaiului si a vitaminei C, infuzia trebuie lasata timp de 15 minute intr-un vas cu capac etans, dupa care se indeparteaza frunzele de iasomie si ceaiul poate fi consumat.

Pentru curele de slabire, cel mai recomandat este sa preparam un ceai ce contine iasomie si ceai verde (vezi cum se prepara aici). Aceasta combinatie accelerand metabolismul, corpul va arde mai multe calorii decat in mod normal, astfel tesutul adipos va disparea mai usor. Pentru a prepara acest ceai se foloseste o jumatate de lingura de ceai verde la o lingura intreaga cu ceai de iasomie.

Deoarece ceaiul de iasomie poate provoca aciditate in stomac, este recomandat sa nu consumati la trezire, pe stomacul gol. Nu se consuma dupa ora 17, sau seara inainte de culcare, intrucat poate provoca insomnii, si nu este recomandat a se consuma in cantitati mari de catre femeile insarcinate.