Cum sa slabesti prin antrenamentul Pilates

Metoda Pilates urmareste cresterea fortei si flexibilitatea corpului, punand accent pe cresterea capacitatii pulmonare si de circulatie prin respiratie, imbunatatind postura corpului, echilibrul si densitatea osoasa a acestuia. Pilates este un sistem inovativ de exercitii in cadrul carora aveti nevoie de o saltea si alte cateva echipamente.

De ce sa alegem metoda Pilates pentru a slabi

Pilates nu este doar un antrenament, ci o arta ce trebuie sa reprezinte un stil de viata sanatos (cititi si aceasta dieta urmand un stil de viata sanatos). Este cunoscuta ca o meditatie ce stabileste legatura dintre minte, corp si spirit si imbunatateste postura corpului din mai multe puncte de vedere.

Metoda aceasta intareste si tonifica muschii, oferind flexibilitate, echilibru si suplete, elementele cele mai importante pentru sanatatea organismului. Pilates nu este o dieta, ci un alt mod de a trai, unul mai sanatos din toate punctele de vedere.

Nu este nevoie sa respectati vreo dieta greoaie pentru a slabi, nici sa va stabiliti un anumit program ce v-ar pune in dificultate sa desfasurati alte activitati. Puteti executa exercitiile Pilates oricand doriti, fiind recomandate 2-3 sedinte pe saptamana, a cate 45-60 de minute fiecare.

Cum sa slabesti prin antrenamentul Pilates

Cum se fac exercitiile Pilates si cat de grele sunt

In prima faza trebuie sa faceti exercitii de respiratie, ce au rolul de a mari capacitatea pulmonara si de circulatie a sangelui, astfel incat sangele proaspat oxigenat sa ajunga mai usor la tesuturi. Dupa aceea, se continua cu exercitii pentru toate grupele musculare mari, fiind antrenate pe rand.

Dupa antrenarea fiecarei grupe mari, urmatoarea etapa este de stretching pentru a detensiona zonele expuse in antrenament si pentru a evita aparitia febrei musculare. Odata terminata pauza de stretching, puteti continua cu urmatoarea grupa musculara.

Recomandat ar fi, ca dupa fiecare antrenament Pilates sa luati o aspirina efervescenta, fiind arhi-cunoscut efectul acesteia impotriva aparitiei febrei musculare. Va recomand sa urmariti si aceste sfaturi despre cum puteti combate starea de febra musculara dupa antrenamentele intense.

Desi par geoaie, exercitiile Pilates nu sunt chiar asa. Deja de la a doua sendinta de antrenament Pilates, organismul se obisnuieste cu acestea si nu vi se va mai parea dificil sa lucrati toate grupele principale intr-o singura zi.