Ceaiul de papadie prezinta o sumedenie de beneficii pentru sanatate. Papadia este o planta cu flori galbene, stralucitoare. O trasatura distinctiva a florii de papadie este aceea ca se transforma mai apoi in seminte foarte asemanatoare cu bumbacul. Aceste seminte se desprind si sunt eliberate in natura datorita greutatii usor tolerabile. Papadia poate fi utilizata in mai multe moduri de promovare a sanatatii (includem aici si mierea de papadie), una dintre acestea fiind si ceaiul de radacina de papadie. Sau mai simplu spus, ceaiul de papadie.
Beneficiile consumului ceaiului de papadie
Sanatatea ficatului. Papadia este o campioana din acest punct de vedere, tinand cont ca are mare grija de ficat. Inainte de toate, ceaiul de papadie contine extract de nutrienti de papadie. Acesti compusi promoveaza formarea si eliberarea unui volum mai mare de sucuri biliare. Sucurile biliare nu sunt nimic altceva decat enzimele formate si secretate de ficat. Functia lor principala este aceea de a digera grasimile. Oamenii care au o bila slaba sau un flux biliar inadecvat vor avea mereu probleme in a digera alimentele grase. Daca grasimile nu sunt digerate complet, atunci pot aparea probleme, cum ar fi obezitatea. Papadia are capacitatea de a ajuta oamenii care sufera de boli de ficat (icter, hepatita). Acest lucru este realizabil prin prisma faptului ca papadia, in speta ceaiul de papadie, exercita o actiune protectoare asupra celulelor hepatice.
Restabileste procesele corpului intr-un mod rapid. Dupa cum spuneam si mai sus, ceaiul de papadie protejeaza celulele hepatice. La randul sau, sanatatea ficatului este imbunatatita si se restabilesc o serie de procese ale corpului care pot fi difuzate intr-un ritm lent. O ameliorare treptata a starii generale de sanatate poate fi vazuta in consumul de ceai de papadie.
Problemele digestive precum arsuri la stomac, dureri, balonare sau indigestie pot fi reduse, de asemenea. Acest fapt este cunoscut de foarte mult timp, beneficiile ceaiului de papadie, surprinzator, fiind cunoscute chiar si in randul culturilor antice.
Papadia reprezinta totodata si o sursa de hrana. Aceasta ofera vitamina A, vitaminca C, vitamina K, fier si mangan, dimpreuna cu complexul de vitamine B (in cantitati considerabile).
Ca orice alta planta, papadia are un efect diuretic. Aceasta stimuleaza rinichii sa produca mai multa urina, organismul nostru eliberand astfel mai multe toxine.
Cum se prepara ceaiul de papadie
Ei bine, exista doua moduri in care puteti prepara acest ceai. Prima metoda este si cea mai grea; presupune culegerea radacinilor de papadie, spalarea lor in apa foarte rece, dupa care se recurge la maruntirea acestora. Bucatile de radacina rezultate sunt aruncate in apa clocotita si tinute acolo aproximativ 5 minute. Timp in care esenta de papadie devine una si aceeasi cu apa, transformandu-se intr-un ceai delicios.
Pentru a realiza acest lucru, insa, trebuie sa stiti cum sa identificati papadia in mod corect. Marsam pe acest aspect deoarece exista cateva plante in natura care seamana izbitor cu ceea ce vom cauta noi pentru a prepara un ceai de papadie.
Si cea de-a doua metoda: ceaiul de papadie ce poate fi gasit in comert (magazine naturiste gen plafar, in mod special), eu vi-l recomand pe acesta.
In concluzie, ceaiul de papadie este excelent pentru sanatatea dvs si functioneaza de minune atunci cand este introdus intr-o dieta de slabire. Este un puternic diuretic, tocmai de aceea va recomandam sa il consumati in cantitati reduse.
Eu consum in fiecare dimineata la birou cate o ceasca mica de ceai de papadie si sunt foarte incantata. Acesta stimuleaza organismul in mod pozitiv si ma face sa ma simt mai bine.