Cura de detoxifiere cu ceai de pelin, alege inteligent un ceai calmant

Consumul zilnic de ceai nu este doar pentru englezi, acesta fiind, de fapt, un obicei extrem de sanatos pentru organismul uman, deoarece ofera efecte uimitoare de detoxifiere. Nu numai ca acest lucru poate fi o experienta linistitoare, dar, in cazul in care ai probleme cu digestia sau cu anumite organe ale corpului, ceaiurile cu plante medicinale iti pot aduce rezultatul pe care-l doresti.

Mai mult decat atat, in timp ce substantele toxice sunt eliminate din organism, corpul tau asimileaza substante nutritive si antioxidanti de care are nevoie, toate aceste beneficii la un pret extrem de mic si la putin timp si efort depus.

Consumul de ceai de pelin reprezinta una dintre cele mai inteligente metode de detoxifiere a organismului, in special daca doresti sa ameliorezi sanatatea colonului si ficatului (cititi si o alta buna metoda de detoxifiere a colonului si ficatului).

Pelinul este o substanta folosita de foarte mult timp in medicina pe baza de plante. Provenit din planta Artemisia absinthium, pelinul este, de asemenea, folosit in aromele de absint si in alte bauturi alcoolice. Consumand insa pelinul in ceai sau in suplimente alimentare (vezi aici lista completa cu alimentele recomandate pentru detoxifiere), poti trata o varietate de afectiuni ale corpului, inclusiv tulburarile digestive.

Detoxifierea cu ceai de pelin

Detoxifierea ficatului
Ficatul este cel mai important organ atunci cand vine vorba de detoxifierea organismului. Acest organ are rolul de a curata sangele de toxine, fiind astfel mereu predispus la incarcarea lui cu substante toxice, in special daca persoana in cauza nu are o dieta alimentara sanatoasa. De asemenea, ficatul ar putea avea nevoie de detoxifiere in cazul in care exista un consum redus de energie, hipertensiune arteriala, colesterol ridicat sau alergii agravate. Pentru a-ti curata ficatul de substantele toxice daunatoare, incearca sa consumi zilnic cel putin o ceasca de ceai de pelin, pentru a stimula eliminarea tuturor deseurilor nefolositoare corpului.

Detoxifierea colonului
Colonul este responsabil pentru eliminarea deseurilor si toxinelor din sistem. Carnea rosie si junk food-ul pot provoca adesea infundarea colonului si crearea substantelor toxice in organism. Diareea, constipatia, scaunele urat mirositoate sau senzatia de a avea prea multe deseuri in colon dupa un scaun pot insemna faptul ca, probabil, colonul are nevoie de o detoxifiere. Se recomanda sa analizati toate metodele de detoxifiere inainte de a incepe aceasta cura. Pentru a curata in mod eficient aceasta parte a corpului incearca sa consumi zilnic, inainte sau dupa masa, cel putin o ceasca de ceai de pelin.