Cura de slabire cu ceaiuri, afla care iti este cel mai recomandat ceai

Exista multe tipuri de ceaiuri pentru slabire, unele au proprietati medicinale recunoscute, unele contin antioxidanti puternici, iar altele au doar un gust grozav. Exista ceaiuri care imbunatatesc concentrarea, amelioreaza relaxarea, ajuta la digestie si chiar la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Cu toate acestea, ceaiurile nu au doar beneficii medicale, ele putand fi folosite si in curele de slabire, cu un succes garantat.

Daca doresti sa urmezi o cura de slabire cu ceaiuri iata o lista de astfel de bauturi care te pot ajuta sa pierzi in greutate, tinandu-ti sub control silueta, intr-un mod eficient. Majoritatea ceaiurilor sunt eficiente impotriva kilogramelor in exces, dar acestea exceleaza fiind recunoscute din timpurile vechi si pana in ziua de astazi.

Ceaiuri ideale pentru o cura de slabire

Ceaiul de scortisoara
Tinerea unei cure de slabire cu ceai de scortisoara reprezinta o buna alegere daca esti diabetic. Principala calitate a acestui tip de ceai este faptul ca ajuta la scaderea nivelului de colesterol. Ai posibilitatea sa folosesti doua lingurite de scortisoara pentru a face un ceai dietetic, dar doua bete vor oferi un gust incredibil de bun. Cura de slabire cu ceaiul de scortisoara actioneaza prin provocarea unui raspuns termogenic in care se accelereaza metabolismul. Acest lucru ajuta la controlul zaharului din sange, fiind, de asemenea, o licoare excelenta pentru cei care traiesc intr-o zona cu clima rece.

Ceaiul verde si ceaiul negru
Aceste tipuri de ceaiuri sunt fabricate din aceeasi planta, numita Camellia sinensis. Ceaiul verde are un gust mult mai usor si un termen de valabilitate mai scurt, pe cand ceaiul negru este mai puternic si mai copt, cu un termen de valabilitate destul de lung, puteti sa cititi aici diferentele dintre aceste doua ceaiuri. Cercetarile stiintifice arata ca ceaiul verde creste metabolismul si oxideaza grasimile, fara a ridica pulsul inimii, ajutand, astfel, la pierderea in greutate si la eliminarea grasimii in exces. Ceaiul verde a fost dovedit, de asemenea, ca reduce incidenta bolii Alzheimer, continand, totodata, substante (catechine si L-teanine) care protejeaza organismul impotriva virusurilor.

Ceaiul de merisoare
Acest ceai este foarte bogat in vitamina C si in alte vitamine si minerale esentiale. Acesta are, de asemenea, proprietati care neutralizeaza bacteriile si ajuta la eliminarea toxinelor din rinichi. Daca doresti sa tii o cura de slabire, atunci ceaiul de merisoare poate fi o alegere buna pentru tine asemeni ceaiului de urzica (vezi detalii aici), pentru ca acesta ajuta la arderea grasimilor si la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Ceaiurile dietetice ofera un beneficiu suplimentar pentru cei care doresc sa piarda in greutate in acest fel, ajutand la mentinerea unui nivel echilibrat de zahar in sange, evitand, de asemenea, cazurile de supraalimentare.