De ce dietele de multe ori nu sunt eficiente

O dieta de slabit este un lucru destul de comun pe care toata lumea cu probleme de greutate, mai devreme sau mai tarziu o incerca. Cu toate acestea, pierderea in greutate nu este la fel de comuna, exista o rata de esec ridicata. Sunt mai multe motive diferite pentru acest fapt, de ce de multe ori urmand o dieta de slabit nu reusim sa si… slabim. De ce oare acest lucru? Oare problema o consta in dieta sau sunt si alti factori.

Problema multor diete este faptul ca se specifica ce alimente ai nevoie sa manance și ce nu ai voie sa mananci pentru a pierde in greutate. Urmand o dieta noua nu este un lucru destul de usor, sa recunoastem, altfel este stilul de viata cu care suntem obisnuiti, iar schimbarea (de multe ori totala) a acestuia ne da pur si simplu viata peste cap. Multi oameni care urmeaza un regim de slabit sufera psihic din cauza acestuia si vad acest lucru ca pe o povara. Daca nu stiti sa va alegeti o dieta care sa se potiveasca stilului de viata atunci slabirea poate sa fie un esec.

Doua instrumente cheie pentru pierderea în greutate sunt motivatia si organizarea. De multe ori dietele nu esueaza din cauza dietei în sine, ci din faptul ca persoana isi pierde motivatia, in special atunci cand lucrurile devin prea dificile. Motivatia tinde sa vina din interior, iar daca aceasta nu este pozitiva devine deprimant și demotivant sa urmezi o dieta. Organizarea consta in administrarea si adaptarea unei diete comune in functie de fiecare individ in parte.

Nu este vorba doar o alimentatie corecta

In timp ce o dieta poate fi o solutie pentru managementul greutatii, de asemenea, trebuie sa se considere ca exista o latura emotionala si mentala in pierderea in greutate. Daca o persoana are psihic o emotie care influenteaza alimentatia, dieta pur si simplu nu va rezolva problema de baza, care trebuie sa fie altfel abordata.

O varietate de condiții diferite medicale pot afecta, de asemenea, succesul unui program de pierdere în greutate. Pierderea in greutate mai lenta poate demoraliza persoana in cauza si a o face sa renunte la dieta inainte de a ajunge la greutatea dorita.

Deci, chiar daca exista diete bune si diete rele, de cele mai multe ori esecul vine din cauza dietei, ci mai degraba din subconstientul nostru care se indoieste de aceasta dieta. De acum in colo spuneti-va “sigur o sa slabesc” si nu “de ce nu slabesc?”.