De ce e bine sa consumi ceai verde

Ceaiul verde provine de la planta Carmenia Sinensis, asigurand conservarea de antioxidanti in organism si are are nenumarate beneficii ascunse. Spre deosebire de alte ceaiuri, acesta este cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante si a fost descoperit in China antica, fiind cunoscut la acea vreme datorita capacitatilor sale vindecatoare.

De e ce recomandat sa consumi zilnic o cana de ceai verde

Printre beneficiile pentru sanatate ale ceaiului verde, cel mai cunoscut este scaderea in greutate, insa nu este exclus nici pentru curele de detoxifiere ale organismului, unde are rezultate uimitoare. In plus, se spune ca o cana de ceai verde consumata zilnic poate impiedica evolutia si aparitia celulelor canceroase in organism.

Acesta are efecte cunoscute impotriva hipertensiunii arteriale si a colesterolului rau (LDL). Ceaiul verde se poate folosi pentru cure de igiena orala, datorita continutului crescut de fluor ce are rolul de prevenire a cariei dentare. In plus, este bogat in antioxidanti naturali precum vitamina E, ce incetinesc procesul de imbatranire.

In cei 4000 de ani de cand il folosesc, chinezii au folosit ca tratament o cana de ceai verde (sau chiar ceai negru) impotriva durerilor de cap si a depresiilor si s-a dovedit a avea rezultate uimitoare.

De ce e bine sa consumi ceai verde

Cum se poate prepara ceai verde pentru a beneficia de calitatile sale

Nu doar gustul conteaza, atunci cand preparam un ceai verde, ci in primul rand beneficiile pe care acesta le poate oferi organismului, astfel cel mai bun mod de a obtine o cana de ceai verde sanatoasa este sa respectam un prag de temperatura al apei in care vom introduce frunzele.

Temperatura optima este de 60-75 grade celsius, deoarece daca incalzim prea mult apa, gustul ceaiului verde rezultat este amarui iar aroma delicata cat si beneficiile acestuia se vor pierde. In schimb, daca temperatura de firbere este prea mica, nu se poate extrage pe deplin aroma din ceai.

Pentru a obtine o aroma mult mai pronuntata, Slabescu recomanda o infuzie cu ceai verde, unde frunzele se vor lasa o perioada mai lunga in apa incalzita la temperatura mentionata mai sus.

De retinut este faptul ca ceaiul verde contine cofeina in cantitati moderate, actionand ca un inhibator al poftei de mancare, motiv pentru care are si beneficii atat de benefice in curele de slabire (vedeti si dieta pe baza de ceai verde). Consumul in exces, insa, poate cauza probleme medicale precum insomnia si hipertensiunea.