Despre timiditatea si neincrederea in sine atunci cand esti supraponderal

In peste 90% din cazuri la o persoana cu probleme de greutate apar diferite forme de timiditate si neincredere in sine. Acest lucru este datorat faptului ca peste tot, atat la TV, in reviste sau pe starda vedem numai siluete perfecte.

Pe acest drum spre suplete, vointa va va fi cel mai bun aliat, iar sansele de reusita vor fi cu atat mari cu cat veti beneficia de sustinerea celor apropiati. Doar acestia va pot ajuta din exterior sa treceti mai usor peste timiditatea aparuta din motivul greutatii.

Partenerul de viata si rolul acestuia

Chiar daca nu va informati in mod direct partenerul de viata cu privire la regimul de slabit pe care il veti urma, probabil ca acesta va observa si singur ca va doriti sa slabiti. Se poate observa usor timiditatea dumneavoastra intr-un mediu cu mai multe persoana, spre exemplu o petrecere cu invitati de diferite varste.

Este de aceea important ca sotul / sotia sa va sustina, evitand sa va critice planurile sau sa înfulece in fata dumneavoastra alimentele care va placeau atat de mult (si care va sunt astazi interzise in regimul de slabit).

Despre timiditatea si neincrederea in sine atunci cand esti supraponderal

Pentru cine slabiti: pentru dvs. sau societate?

Inainte de toate, este bine sa stabiliti pentru cine slabiti. Pentru dumneavoastra? Pentru a arata fizic cat mai bine in societate? Pentru a recapata increderea in sine? Pentru partenerul de viata? Sau pur si simplu urmati sfatul medicului?

Desigur ca motivatia dumneavoastra nu este aceeasi, daca decizia va apartine sau daca vi s-a „fortat mana“. Numeroase regimuri esueaza deoarece candidatul la slabire reactionează de fapt la presiunile celor din jur, deşi el insusi nu este inca pregatit sa piarda din greutate.

Influentarea negativa a partenerului

Unii parteneri de viata evita cu perversitate sa-si incurajeze ‘jumatatea’ sa urmeze un regim de slabire (vedeti un bun exemplu aici), supunand-o neincetat ispitelor. In aceste conditii, nu e de mirare ca regimul nu da roade, iar subiectul se simte vinovat, incapabil si renunta uneori definitiv la ideea de a slabi.

De ce adoptă unii parteneri de viata o astfel de atitudine? Simplu: fiindca au un avantaj de pe urma obezitatii celuilalt; astfel, de pilda, nu trebuie să se mai teama ca sotul / sotia obez(a) ar putea atrage privirile altora in mediul social. Sau exploatează sentimentul de vinovatie al partenerului, acesta din urma straduindu-se din greu sa placa celuilalt, in ciuda siluetei sale deformate.

Cum influenteaza colegii de serviciu

Desigur ca e dificil sa rezistati cand vreo amabila colega de birou va tenteaza cu un patratel de ciocolata. Pentru a refuza fara a jigni, inventati motive rezonabile: o criza de ficat, dureri de dinti, alergie, urticarie… si lapelati la o guma de mestecat fara zahar sau a sticlei cu apa minerala.

Nu lasati neincrederea sa va invinga!

In aceste feluri puteti capata incredere in sine si astfel va puteti ambitiona sa duceti la bun sfarsit dieta pe care o doriti. Este si normal ca mediul extern sa va descurajeze fie ca se doreste acest lucru fie ca nu, retineti ca doar dvs. detineti cheia succesului impotriva kilogramelor in surplus.

Daca va lasati pagubasa atunci puteti ajunge la o forma de timiditate in care o sa va fie dificil sa mergeti la o nunta sau o sa va simtiti stanjenita intr-un grup mai mare de persoane datorita neincrederii in sine.