Detoxifiere cu ceai de galbenele, ceaiul minune ce curata organismul de toxine

Galbenelele sunt niste plante erbacee anuale, care fac parte din familia margaretelor Asteraceae. Galbenelele sunt unele dintre cele mai comune plante si se gasesc, de regula, in intreaga America de Nord si in Europa, originea acestora fiind in sudul Europei, in special, in Egipt, desi acum sunt cultivate in intreaga lume si sunt considerate plante de gradina.

Galbenelele au fost folosite mult timp ca plante medicinale pentru vindecarea ranilor pielii (citeste aici cateva sfaturi legate de mentinerea elasticitatii pielii dupa slabire) si reducerea inflamatiilor. Acestea sunt folosite, de asemenea, ca leacuri babesti pentru tratarea febrei si chiar pentru cancer. Mai mult decat atat, datorita mirosului lor intepator, galbenelele sunt folosite de catre unii oameni ca odorizant pentru alungarea insectelor din locuinte.

Ceaiul de galbenele pentru detoxifiere

Cand vine vorba de detoxifierea corpului uman, exista mai multe ceaiuri de plante disponibile, care pot oferi un ajutor real in curatarea intregului organism. Detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor medicinale este preferata de catre oameni, datorita faptului ca aceste bauturi sunt naturale, sigure si nu provoaca efecte secundare, spre deosebire de anumite pastile si alte metode nenaturale de curatare a organismului.

Printre ceaiurile de plante care au calitatea de detoxifiere se numara si ceaiul de galbenele, care curata in mod eficient organele din corp in timp ce ofera, de asemenea, o multime de alte beneficii utile in acest proces.

Importanta detoxifierii organismului

Organele din corpul nostru sunt intr-o continua functionare si ajuta, in mod constant, la eliminarea substantelor chimice si toxice din organism. Acest lucru este important, deoarece ajuta la mentinerea unei sanatati puternice si la prevenirea aparitei bolilor.

Desi corpul nostru face o treaba excelenta de detoxifiere si curatare, exista anumite ceaiuri de plante care accelereaza acest proces de purificare a organismului, oferind, in acelasi timp, nutrienti necesari care insanatosesc anumite parti ale corpului.

Consumul de ceai de galbenele

Consumul regulat de ceai de galbenele poate ajuta la detoxifierea organismului prin curatarea vezicii biliare, a ficatului (vezi aici o alta cura de detoxifiere ideala pentru ficat), precum si a altor organe esentiale.

Ceaiul de galbenele nu numai ca ajuta la purificarea organismului, acesta previne, de asemenea, imbolnavirea mai multor organe si aparitia anumitor afectiuni. Pentru a folosi ceaiul de galbenele in scopuri de detoxifiere, se recomanda consumul a trei cani pe zi, in mod regulat.