Detoxifierea cu orez, un beneficiu al orezului de care nu stiai

Dieta de detoxifiere cu orez brun este o metoda buna de curatare si detoxifiere a organismului. Dupa cum sugereaza si numele, principalul ingredient este orezul brun, care este mult mai sanatos decat orezul alb (click aici pentru a vizualiza dieta cu orez alb), cu care sunt obisnuiti majoritatea consumatorilor din Romania. Trebuie remarcat, totusi, faptul ca nu exista nicio dovada stiintifica ce poate demonstra ca orezul detoxifica sau curata organismul. Cei care doresc sa urmeze aceasta dieta de detoxifiere cu orez sau orice alta dieta extrema, ar trebui sa consulte mai intai un cadru medical calificat.

In ce consta aceasta cura de detoxifiere cu orez

Teoria de baza din spatele acestei diete de detoxifiere cu orez este ca orezul alb isi pierde mult din valoarea sa nutritiva atunci cand este macinat si lustruit. Exista o oarecare masura de adevar in acest lucru deoarece orezul alb este de fapt orez brun care a avut pleava exterioara indepartata iar prin aceasta indepartare se elimina si cea mai mare parte din fibra. Profesionistii in nutritie fac de multe ori afirmatia ca fibra orezului brun este responsabila de eliminarea toxinelor din organism si cu ajutorul lor corpul ajunge intr-o stare sporita de sanatate.

Nutritionistii din intreaga lume ofera mai multe diete bazate pe orezul brun pentru detoxifierea cu orez a organismului (vezi un exemplu cu orez alb), insa una dintre cele mai renumite este cea care presupune consumul de 5 mese mici pe zi, care sa includa doar orez brun fiert in apa. Persoanele care urmeaza acest regim alimentar nu au voie sa manance si alte tipuri de alimente, insa trebuie sa bea cel putin 8-10 pahare de apa plata pe zi. Pe langa apa (vezi aici ce apa este recomandata), este permisa si consumarea unui pahar de suc de legume proaspete.

Orezul brun este bogat in sodiu, potasiu si minerale esentiale. Este un produs alimentar minunat care detoxifica corpul si il curata de toate fluidele nesanatoase. Urmarea aceastei diete de detoxifiere cu orez ajuta, de asemenea, la cresterea energiei, a vigilentei mentale si poate fi, totodata, un instrument foarte eficient pentru a elimina greutatea corporala in exces. Un program de baza ce ofera o detoxifiere cu orez brun a organismului dureaza 5 zile, timp in care corpul se presupune ca este curatat de toxine si de substante chimice nocive, prin urmare este destul de usor de finalizat. Mai mult decat atat, cantitatea mare de apa si de orez functioneaza bine atat ca si diuretic, cat si ca laxativ.