Detoxifierea eficienta a organismului cu ceai de cimbrisor

O toxina a organismului poate fi orice substanta care poate fi daunatoare, distructiva sau fatala pentru sanatatea umana. Unele toxine provin din sursele alimentare sau din mediu, in timp ce altele iau nastere chiar in interiorul corpului. Indiferent de natura lor, toate toxinele sunt potential daunatoare, deoarece ele reprezinta o parte a proceselor de dezvoltare a bolilor si afectiunilor organismului uman.

Despre ceaiul de cimbrisor

Una dintre cele mai usoare metode de detoxifiere a organismului este consumul frecvent de ceai de cimbrisor. Cimbrisorul nu numai ca ofera o aroma placuta ceaiului (vezi si alte ceaiuri aromate), dar, de asemenea, lupta impotriva infectiilor, amelioreaza congestia respiratorie, reduce durerile de gat si ajuta la digestie, stimuland eliminarea toxinelor din corp.

Ceaiul de cimbrisor este foarte bogat in uleiuri volatile, minerale, fenoli si flavonoide, este o alegere excelenta de detoxifiere a corpului, oferind, totodata, remedii homeopatice si naturale cu proprietati medicinale. Timolul, principalul ingredient activ din cimbrisor, ajuta la inhibarea dezvoltarii de ciuperci si bacterii, avand calitati antispastice, de calmare a muschilor intestinali pentru prevenirea gazelor.

Iata cum recomanda Slabescu sa prepari ceaiul de cimbrisor pentru a te bucura de o detoxifiere eficienta a organismului: Fierbe o oala sau un ibric cu apa si adauga cateva frunze de cimbrisor dupa ce apa clocoteste. Lasa ceaiul sa stea acoperit o perioada suplimentara, de circa 2 minute, inainte de a fi consumat.

Detoxifierea eficienta a organismului cu ceai de cimbrisor

Detoxifierea cu plante medicinale

Corpul uman contine un sistem de detoxifiere naturala. In mod normal, toxinele sunt procesate prin ficat, rinichi si intestine. Aceste organe fie convertesc substantele toxice in substante mai benigne, fie le elimina din organism, pentru a preveni imbolnavirea altor organe mai delicate, cum ar fi inima si stomacul.

Cu toate acestea, procesul natural de detoxifiere nu este intotdeauna suficient pentru a se ocupa in mod corespunzator de toata cantitatea de toxine care este introdusa in organism prin dieta si mediu inconjurator.

De aceea, uneori, este nevoie de o atentie suplimentara pentru a reduce introducerea substantelor toxice in corp si, de asemenea, pentru a stimula eliminarea toxinelor nedorite existente deja in organism. Un bun exemplu este si ceaiul de cimbrisor a carui reteta am amintit-i mai sus sau ceaiul de galbenele descris aici acum ceva vreme.

Foarte multi oameni de stiinta au descoperit ca plantele medicinale bogate in vitamine si minerale pot fi niste modalitati eficiente si sanatoase de detoxifiere a organismului uman. Cele mai multe programe de detoxifiere includ consumul de ceaiuri de plante medicinale, datorita faptului ca, acestea, pe langa faptul ca hidrateaza intens organismul, il purifica si il hranesc cu antioxidanti puternici ce protejeaza impotriva deteriorarii celulelor.