Toamna este anotimpul in care in alimentatia ta pot aparea numeroase alimente specifice. Unul din acestea este dovleacul. Bogat in vitamine, fibre si magneziu, este o adevarata minune pentru corpul tau. Continutul mic de calorii, il face un aliment excelent si pentru o cura de slabire drastica.
Dieta cu dovleac poate tine o intreaga luna, de preferat in septembrie sau octombrie, si te poate ajuta sa slabesti pana la 6 kg.
Meniul dietei cu dovleac
In fiecare zi poti sa mananci una din urmatoarele variante de meniu:
La micul dejun poti manca 2 felii de paine, un pahar cu suc de dovleac si la alegere un iaurt, un ou sau 2 felii de sunca. Pentru energie poti bea o ceasca de cafea sau o cana cu ceai negru.
La pranz ai de ales intre 4 variante.
- Prima varianta consta intr-o supa de legume.
- Cea de-a 2-a varianta in dovleac fiert cu carne de vaca sau pui ( aceasta varianta trebuie sa o consumi de minim 3 ori pe saptamana)
- Cea de-a 3-a varianta consta in carne cu legume.
- Ultima varianta poate fi formata din mamaliga cu branza de vaci slaba si un ou fiert tare.
La cina trebuie sa mananci fie 200 de grame de branza de vaci, fie o salata de legume, fie o salata de fructe, fie un iaurt sau lapte cu biscuiti dietetici.
Intre pranz si cina poti lua o gustare care sa constea in dovleac copt, fara zahar. Daca nu vrei sa mananci dovleac, il poti inlocui cu un fruct, un iaurt sau o cana cu seminte de dovleac, neprajite.
Modul de preparare al dovleacului
Pentru aceasta dieta, dovleacul poate fi consumat fie crud, copt sau gatit. Este de preferat sa eviti totusi placintele sau prajiturile cu dovleac, deoarece vor face mai mult rau in aceasta dieta. Trebuie sa alegi dovleci cat mai mici, care au coaja portocalie sau verde si sunt foarte dulci. Coaja trebuie sa fie nepatata sau crapata. Pentru a prepara suc de dovleac, ai nevoie de 500 de grame de pulpa pe care o tai marunt si o acoperi cu apa. Solutia astgel obtinuta o fierbi pana dovleacul se inmoaie, apoi se mixeaza. Acest suc trebuie consumat zilnic, o data dimineata si o data seara.
Leave a Comment