Dieta cubaneza, cea mai ieftina dieta din lume

Daca vrei o metoda unica de slabit, care este extrem de sanatoasa si eficienta, dieta cubaneza reprezinta o adevarata revelatie pentru corpul tau. Desi in Cuba aceasta a fost facuta oarecum fortat, datorita crizei economice de la inceputul anilor 90, rezultatele vazute in sanatatea locuitorilor din Cuba o recomanda si locuitorilor din statele care nu au probleme financiare.

Istoria dietei Cubaneze

Practic, dieta cubaneza este un experiment natural, pe oameni care nu au avut de ales si au fost nevoiti sa adopte o viata mai simpla si mai sanatoasa. Pe fondul crizei economice, locuitorii Cubei au slabit in medie 5 kg (citeste aici despre alta dieta cu care poti sa slabesti 5kg) pe cap de locuitor si si-au imbunatatit semnificativ sanatatea, fiind diminuate decesele cauzate de boli de inima sau diabet.

Pe fondul crizei economice din 1990, locuitorii Cubei au fost nevoiti sa renunte la masini si la absolut tot ceea ce functiona pe baza de combustibil, deoarece acesta nu se mai gasea, sau daca se gasea era extrem de scump. Practic toata lumea a slabit rapid deoarece toti trebuiau sa mearga pe jos, iar agricultorii si oamenii care munceau pamantul s-au vazut nevoiti sa renunte la masinile motorizate si sa opteze pentru lucrarea pamantului manual. Acest lucru a dus la o insanatosire a populatiei si la arderea caloriilor extrem de eficient.

Intre anii 1990 si 1995, un cubanez ardea mai multe calorii decat consuma, deoarece era criza si in ceea ce priveste alimentele, fapt ce a dus la o slabire de pana la 5 kg pe cap de locuitor.

Evident, este imposibil de tinut o “dieta” identica cu dieta cubaneza, insa daca optezi pentru mersul pe jos sau pe bicicleta in detrimentul masinii, pentru munca fizica in detrimentul muncii motorizate si pentru o alimentatie mai saracacioasa si mai sanatoasa, vei avea doar de castigat.

Poti sa faci acest lucru treptat. Daca stai la bloc, poti sa optezi pentru scari in detrimentul liftului. De asemenea, in loc sa iei masina 10 minute pana la cel mai apropiat supermarket, poti sa faci o plimbare pe jos. Intoarcerea te va ajuta sa iti dezvolti musculatura, deoarece va trebui sa cari toate sacosele ce contin cumparaturi. Practic, orice activitate se poate transforma usor in una fizica, ceea ce va duce la slabirea masiva si, evident la o sanatate de fier.

Daca in Cuba, dieta cubaneza a fost obligatorie, tu ai optiuni, asadar, pentru a o tine trebuie neaparat sa ai ambitie de fier.